Hlavní obsah

M. Schumacher opět v kvalifikaci nejrychlejší

Do prvního závodu formule 1 v Bahrajnu vystartuje z první pozice Michael Schumacher se svým ferrari. Rozhodla o tom sobotní kvalifikace, ve které druhý nejrychlejší čas zajel jeho stávový kolega Rubens Barrichello.

Článek

I další dvě řady budou vždy v barvách jedné stáje. Třetí a čtvrtou pozici si vyjeli piloti Williamsu, přičemž Juan Pablo Montoya byl rychlejší Ralfa Schumachera.

Z pátého a šestého místa vystartují vozy týmu BAR - 5. Sato a 6. Button.

V první části kvalifikace přitom dominovaly vozy Williams, ale v rozhodující části rychlé časy nezopakovaly.

Nedařilo se McLarenu. David Coulthard zajel desátý nejlepší čas, Kimi Räikkönen bude startovat z poslední pozice, jelikož do druhého měřeného kola dnes vůbec neodstartoval. Při pátečním tréninku mu začal vůz hořet a kvůli výměně motoru bylo jasné, že se v kvalifikaci posune o deset míst níže.

Absolvoval tedy jen okruh na 'zajetí' pneumatik a na startu Velké ceny bude stát na roštu jako úplně poslední. Jeho tým ale na rozdíl od konkurence bude moci na voze před startem pracovat a doplnit palivo.

V první části kvalifikace se přitom Räikkönen blýskl třetím časem. Podle svých slov pak dal raději přednost startu z posledního místa, než aby se rozjížděl "někde uprostřed balíku ze 17. nebo 18. pozice".

"Doufejme, že se nám taktika v závodě vyplatí," přál si Räikkönen. "Máme nové pneumatiky, to nám v prvním kole pomůže," dodal pilot, který podle všeho s plnou nádrží pojede v neděli tak dlouho, dokud to půjde, aby smazal manko na své soupeře.

"Nebyla to dneska rozhodně moje nejlepší kvalifikační jízda, ale důležitý je výsledek. Bylo to však o fous, trať je technicky velmi náročná," komentoval kvalifikaci Michael Schumacher, který si vyjel 58. pole position v kariéře. Barrichello přiznal, že dopoledne měl problémy s brzdami. "Proto jsem jel podruhé trochu opatrně," naznačil, že s druhým místem nebyl až tak spokojen.

Kvalifikace:
1.M. Schumacher (Něm./Ferrari)1:30,139 min.
2.Barrichello (Braz./Ferrari)1:30,530
3.Montoya (Kol./Williams)1:30,581
4.R. Schumacher (Něm./Williams)1:30,633
5.Sato (Jap./BAR)1:30,827
6.Button (Brit./BAR)1:30,856
7.Trulli (It./Renault)1:30,971
8.Panis (Fr./Toyota)1:31,686
9.Da Matta (Braz./Toyota)1:31,717
10.Coulthard (Brit./McLaren)1:31,719

Reklama

Související témata: