Hlavní obsah

Ferrari překvapil bezproblémový vstup do sezóny

PRAHA

Stáj formule 1 Ferrari udělala z úvodních tří Velkých cen letošního mistrovství světa 'one team show', když díky Michaelu Schumacherovi nedala soupeřům šanci jak v kvalifikaci, tak v samotném závodu, dvakrát navíc získala double. Takový vstup do sezóny nečekali ani v Maranellu, jen se diví, kam zmizela konkurence.

Článek

Nad malou bojovností soupeřů se podivil technický ředitel týmu Ross Brawn, podle nějž ovšem přijdou líté boje s návratem formulí do Evropy při Velké ceně San Marina v Imole na konci dubna.

"Nezastírám, že jsme z prozatímního scénáře světového šampionátu nadšení. Ale musím současně upozornit, že zůstáváme nohama pevně na zemi, čeká nás ještě patnáct závodů. Nicméně mě překvapila nízká úroveň konkurence během uplynulého víkendu," řekl Brawn britskému magazínu Autosport.

:. ANKETA
Zvítězí stáj Ferrari i ve Velké ceně San Marina v Imole? Hlasujte v anketě na konci článku.

Tvrdá příprava na San Marino

Italský tým podle Brawna nespí na vavřínech a v kvapíkovém tempu přestěhoval kompletní zázemí do Barcelony, kde Michael Schumacher s Rubensem Barrichellem v těchto dnech testují.

"Čekají nás důležité dva týdny testů v Barceloně a poté doma ve Fioranu. Musíme se patřičně připravit na první evropský závod v Imole, zapracovat na nastavení vozu a výběru pneumatik. Nemůžeme ani na chvíli polevit, pokud chceme obhájit titul," tvrdí Brawn.

Reklama

Související témata: