Hlavní obsah

Montoyu přestup do McLarenu nestraší

PRAHA

Katastrofický vstup stáje formule 1 McLaren do světového šampionátu nechává chladným Kolumbijce Juana Pabla Montoyu. Budoucí posila týmu se dohodla na přestupu ze stáje Williams po loňské sezóně, kdy McLaren bojoval o titul. Letos se stáji Rona Dennise vůbec nedaří, podle Montoyi je ale výpadek týmu pouze dočasný.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Juan Pablo Montoya při bleskové návštěvě Prahy.

Článek

"Nazývejte situaci McLarenu po třech Velkých cenách třeba katastrofální, mně osobně je to ale jedno," řekl Montoya. "Podle mě má tým velice dobrý potenciál a nelze jej jen tak odepsat," dodal třetí muž loňského mistrovství světa.

Kolumbijec nicméně připustil, že McLaren musí vyřešit potíže s motorem Mercedes V10, který se momentálně ukazuje jako nejslabší článek vozu. "Pohonná jednotka od Mercedesu je v současné chvíli palčivým problémem," přiznal Montoya, podle nějž má příchod do týmu, jemuž se nedaří, i svá pozitiva.

"Je úžasné vést tým, který se potýká s poklesem formy, zpátky na výsluní. I když se to nyní nezdá, myslím, že přestup do McLarenu bude stát opravdu za to," uzavřel Montoya, jemuž v průběžném pořadí šampionátu patří čtvrtá příčka.

Zatímco loni se tým Rona Dennise rval zásluhou Kimiho Räikkönena ještě při poslední Velké ceně v Japonsku o možnost získat mistrovský titul, letos se neuvěřitelně trápí.

Räikkönenovi se ve třech letošních Velkých cenách nepodařilo ani jednou dojet do cíle, David Coulthard dojel osmý v Austrálii, šestý v Malajsii, v Bahrajnu ale také nedokončil. Britské stáji tak před prvním evropským závodem v Imole patří v Poháru konstruktérů průběžné páté místo.

Reklama

Související témata: