Hlavní obsah

Ralf Schumacher se prý dohodl na přestupu k Toyotě

MNICHOV

Německý pilot formule 1 Ralf Schumacher se údajně dohodl s vedením Toyoty, že v jejích barvách bude v budoucnosti závodit. Současný jezdec Williamsu podle mnichovského listu TZ už dokonce podepsal s Toyotou lukrativní tříletou smlouvu. V příštím roce by si měl 28letý pilot vydělat 15 miliónů eur a v dalších dvou sezónách 18 a 20 miliónů.

Foto: ČTK

Ralf Schumacher za volantem svého monopostu.

Článek

Mluvčí Toyoty Andrea Ficarelli však informaci německého deníku popřel. "Žádný kontrakt jsme nepodepsali, ani k tomu nemáme blízko," uvedl mluvčí. Stáje je podle něj v kontaktu s několika jezdci včetně Schumachera.

Mezi Ralfem Schumacherem a lidmi z Williamsu to už nějakou dobu skřípe a před začátkem sezóny dokonce německý jezdec pohrozil odchodem z týmu. Důvodem byla nespokojenost s tím, jak vedení stáje oddalovalo jednání o nové smlouvě.

Proto se už před několika týdny objevily spekulace, že pátý muž loňského šampionátu míří k Toyotě. Schumacher i jeho manažer Willi Weber odmítli tyto zprávy komentovat a nevyjádřili se ani nyní.

V letošních třech závodech nasbíral vítěz šesti Velkých cen sedm bodů a je průběžně na sedmém místě o pět bodů za favorizovaným týmovým kolegou Juanem Pablem Montoyou z Kolumbie. Současnými jezdci Toyoty jsou Francouz Olivier Panis a Brazilec Cristiano da Matta.

Reklama

Související témata: