Hlavní obsah

Villeneuve potvrdil zájem Williamsu

PRAHA

Pilot Jacques Villeneuve by se rád vrátil do kolotoče formule 1 jako jezdec týmu Williams. Manažer kanadského závodníka Craig Pollock reagoval na informace, že jeho chráněnec je v hledáčku stáje Franka Williamse, s tím, že Villeneuve by chtěl opět bojovat o mistrovský titul, který získal v roce 1997 právě v barvách Williamsu.

Článek

Pollock Villeneuvův zájem tlumočil britskému deníku Sun. "Udělám všechno pro to, aby se Jacques mohl v příští sezóně vrátit do špičkového týmu. Nejde o to, kolik to bude stát," řekl Pollock s tím, že už jednal s několika stranami o působení Kanaďana v příští sezóně ve formuli 1.

"Jacques má několik nabídek, rozhodně se chce ale vrátit do kokpitu v týmu, který má na to atakovat přední příčky. Už se zodpovědně připravuje na příští rok a má opět obrovský hlad po závodění. Williams by byl určitě tou správnou volbou," uvedl Pollock.

Villeneuve vybojoval svůj zatím jediný mistrovský titul v roce 1997 během své druhé sezóny ve stáji Williams. Po dalším ročníku mistrovství světa přešel s velkými ambicemi do týmu BAR, kde ovšem dosáhl v konečném pořadí maximálně na sedmé místo (2000). Na konci loňské sezóny se s Davidem Richardsem a spol. rozešel ve zlém a jeho místo zaujal Japonec Takuma Sató.

Stáj Williams začíná pomalu vybírat jezdce pro příští sezónu, protože Kolumbijec Juan Pablo Montoya přejde k McLarenu. Jistá není ani budoucnost Ralfa Schumachera, v poslední době několikrát unikly informace o tom, že německého jezdce 'loví' stáj Toyota.

Reklama

Související témata: