Hlavní obsah

Ferrari se v Barceloně představí s vylepšeným monopostem

BARCELONA

Pátým dílem pokračuje o víkendu ve španělské Barceloně mistrovství světa vozů formule 1. Úřadující mistr světa Němec Michael Schumacher nastoupí na start dvousté Grand prix, přičemž bude útočit na čtvrté vítězství v řadě. K dispozici by měl mít modernizovaný monopost Ferrari F2004.

Článek

Pětatřicetiletý pilot je letos nepolapitelný. V dosavadních čtyřech závodech jasně dominoval a na kontě má plný počet bodů. A teď ještě přichází jeho stáj s novým trumfem. V Barceloně by měli Michael Schumacher i Rubens Barrichello pilotovat modernizované monoposty Ferrari F2004.

Není divu, že sázkové kanceláře nedávají nikomu šanci a za jasného vítěze mají právě M. Schumachera. Ten však přílišný optimismus krotí. "Musíme být skvěle připraveni. Očekávám jednoznačně nejtěžší závod v dosavadním průběhu šampionátu," prohlásil Michael Schumacher.

Velké nebezpečí vidí zejména v síle a rostoucím sebevědomí týmu BAR v čele s jejich jedničkou Jensonem Buttonem, který byl třikrát v řadě na stupních vítězů a v Imole dokonce získal pole position. "Byli silní při minulé Grand prix, stejně dobré vystoupení od nich očekávám i nyní."

Lepší aerodynamika, nový motor i závěs kol

Nový stroj z dílen v Maranellu bude disponovat lepší aerodynamikou a novým motorem, změn doznaly i závěsy kol. Takže pokud Ferrari nasadí novou verzi, zřejmě se mohou soupeři s ambicemi na prvenství rozloučit. Zvláště když se největší sokové Williams a McLaren potácí v krizi.

"Během zimní přestávky jsme absolvovali testy, které dávaly důvod k optimismu. V minulých letech jsme byli na špici a neměli jsme nynější problémy. Proto jsou současné neúspěchy velmi bolestivé, zvláště když máme silný tým a v minulých měsících jsme velmi tvrdě pracovali na vývoji nového vozu," pokrčil rameny Steve Wright z marketingového oddělení stáje West McLaren Mercedes.

Ta má na kontě pět bodů, vicemistr světa Fin Kimi Räikkönen získal pouhý bod, tři závody nedokončil.

R. Schumacher nečeká pronikavé zlepšení

Nepřesvědčivé výkony zatím předvádí i Williams. I proto od GP v Imole důsledně pracoval na vylepšení přední části vozu a aerodynamiky. "Pochopitelně se budeme snažit atakovat medailové posty, ale nečekám, že bychom mohli dosáhnout až tak pronikavého zlepšení," tvrdil Ralf Schumacher.

Okruh byl pro letošní rok mírně upraven, při velmi obtížném předjíždění je důležitá kvalifikace. Nedělní GP Španělska, která odstartuje v neděli ve 14 hodin a přímý přenos vysílá TV Prima, slibuje zajímavou podívanou i s ohledem na předpověď počasí hlásící na neděli déšť.

Reklama