Hlavní obsah

Enge se chce v Barceloně vrátit na stupně vítězů

Druhý závod letošního mezinárodního mistrovství formule 3000 čeká tuto sobotu na Katalánském okruhu v Montmeló českého pilota Tomáše Engeho. Jezdec týmu ma-noc Dark Dog Charouz by rád na trati u Barcelony opět vystoupil na stupně vítězů, které mu těsně unikly v úvodním podniku seriálu v Imole, kde dojel na pátém místě.

Foto: BPA/Luděk Šipla

Tomáš Enge

Článek

Engemu Katalánský okruh sedí, při svých posledních dvou startech v F3000 jeden závod vyhrál a jednou dojel druhý. "Proti Imole budeme mít výhodu, že jsme v zimě v Barceloně testovali. Právě při těchto testech jsme našli některé pozitivní věci v nastavení vozu," prohlásil Enge na svých internetových stránkách.

"Hodně důležitá bude kvalifikace, protože v Barceloně, stejně jako na většině tratí pro F3000, platí, že předjíždění je hodně obtížné. O to důležitější bude také strategie a pochopitelně samotná zastávka v boxech. Po Imole ji tým hodně trénoval, věřím, že svoji porci smůly jsme si už vybrali a nyní bude všechno v pořádku," doufá Enge.

Španělsko naznačí rozložení sil

"V Montmeló změníme nastavení křídel, pojede se na plný přítlak. Obrubníky se v Barceloně využívají podstatně méně než v Imole, protože převažují rychlé zatáčky. Zrádná je především dlouhá rychlá zatáčka za první šikanou a poslední zatáčka ústící na cílovou rovinku," přiblížil český pilot španělský okruh.

"V minulých letech se mi v Barceloně dařilo a doufám, že na to dokáži navázat. Imola naznačila rozložení sil v letošním šampionátu a Barcelona by měla tuto tajenku dále poodkrýt. Jak jsem říkal už před začátkem šampionátu, plný obrázek bychom měli znát po zhruba třech závodech. O víkendu bych rád dojel na stupních vítězů, které mi v Imole těsně unikly," uzavřel Enge.

Reklama

Související témata: