Hlavní obsah

Häkkinen se prý vrátí k závodění

HELSINKY

Britský tisk navnadil fanoušky Miky Häkkinena, že by dvojnásobný mistr světa formule jedna letos znovu mohl usednout do závodního kokpitu. Pětatřicetiletý Fin prý navázal kontakt s britskou stájí Williams-BMW, pro níž by v létě mohl testovat. Samotný Häkkinen však spekulace popřel.

Foto: internet

Mika Häkkinen během působení u McLarenu

Článek

Bývalý pilot McLarenu se s životem profesionála ve světě F1 rozloučil před třemi lety, aby se mohl plně věnovat manželce a malému synkovi Hugovi. Ten začne na podzim chodit do školy. "No a Mika teď přemýšlí, jak zaplní své dny," citoval list The Sun nejmenovaný zdroj blízký Häkkinenovi.

Deník dodává, že po skončení vrcholové kariéry Häkkinen hodně kouřil, ale v současné době se prý už zase udržuje ve výborné kondici. Samotný jezdec informaci upřesnil, že na závodní dráhu se sice vrátí, ale jen jako host ve finském seriálu Porsche Cup. Návrat do světa F1 vyloučil. "Tyto spekulace se nezakládají na pravdě. Žádné testy mě nečekají," cituje Häkkinena agentura SID.

Ačkoli už tři roky nezávodí, je mistr světa královské třídy z let 1998 a 1999 a vítěz 20 Velkých cen až do konce letošního roku stále smluvně vázán s McLarenem. Pravdou nicméně je, že stáj Williams shání jezdce na další sezonu, protože Kolumbijec Juan Pablo Montoya už se upsal McLarenu a Němce Ralfa Schumachera se snaží přetáhnout Toyota.

Reklama

Související témata: