Hlavní obsah

R. Schumacher má zlomené obratle

Překvapivý výsledek přineslo speciální lékařské vyšetření, které absolvoval Ralf Schumacher na klinice v německém Bad Nauheimu. Pilot stáje Williams, který se po vážné nehodě při Velké ceně USA dosud zotavoval z těžkého otřesu mozku a pohmožděnin, má zlomené dva obratle a čeká jej minimálně osmitýdenní pauza.

Foto: Hoch Zwei

Ralf Schumacher v boxech.

Článek

Podle lékařů musí být jezdec stáje Williams osm až dvanáct týdnů v klidu a není jasné, kdy se bude moci do kokpitu vrátit. V desátém závodu mistrovství světa v Magny-Cours tuto neděli nahradí Ralfa Schumachera testovací jezdec Marc Gené ze Španělska. Ten za něj zaskočil už loni v Monze, protože Němce dlouho trápil po havárii v testovacích jízdách otřes mozku. V italské Grand Prix dojel Gene pátý.

Pokažené narozeniny

Špatnou zprávu se Ralf dozvěděl v den svých devětadvacátých narozenin. "Abych byl upřímný, narozeniny jsem si představoval jinak. Taková diagnóza, to je opravdu rána," svěřil se na své internetové stránce pilot, který měl v neděli ve Francii obhajovat loňské prvenství. "V téhle chvíli je pro mě hlavní se uzdravit. Věnuji tomu čas, jaký bude potřeba," dodal.

Mladšímu bratrovi světového šampióna Michaela se v letošní sezoně nedaří podle představ. V devíti závodech nasbíral jen dvanáct bodů a patří mu průběžné osmé místo.

Grand Prix v Indianapolisu 20. června skončila pro Ralfa v desátém kole. Při nájezdu do cílové rovinky se jeho vůz náhle roztočil a v rychlosti 330 kilometrů v hodině se vřítil do bariéry. Tým Williams později objevil poškozenou gumu na levém kole.

Reklama

Související témata: