Hlavní obsah

Italové velebí další vítězství Ferrari

ŘÍM

Schumacherova devátá symfonie. Mistrovský kus o čtyřech aktech. Tak hodnotí italský tisk nedělní vítězství Michaela Schumachera ve Velké ceně Francie. Pilot stáje Ferrari šokoval na okruhu v Magny-Cours čtyřmi zastávkami v boxech a dojel si pro devátou výhru z deseti závodů v sezóně.

Článek

"Hvězda Ferrari nám zahrála svou devátou symfonii. Stáj z Maranella prostě není k poražení," oslavuje Gazzetta dello Sport šestinásobného mistra světa i jeho kolegu Rubense Barrichella, jenž skončil ve Francii na třetím místě.

Mezi ně se vklínil Fernando Alonso, jenž si díky startu z pole position brousil zuby na Schumacherův skalp. I když měl o jednu zastávku v boxech méně než německý suverén, stejně na něj nestačil. "Schumacher by vyhrál, i kdyby jel pouze na tři zastávky. Neudělal ani tu nejmenší chybu a tímhle výkonem si znovu pojistil čestné místo v dějinách formule 1," rozplývá se Gazzetta dello Sport.

Mistrovství už by prý mohlo skončit

Ostatní italské deníky si také především všímají neobvyklé strategie čtyř zastávek v depu - tahle taktika je pro Ferrari něčím novým, risk se ale vyplatil. "Byl to prostě mistrovský kus ve čtyřech aktech," píše Corriere della Sera.

"Pokud jsou Michael Schumacher a Ferrari ve své nejlepší formě, mohou si dovolit takřka cokoli. I třeba změnit strategii na poslední chvíli, aby zmátli soupeře," vyzdvihuje list fakt, že se technický ředitel Ross Brawn ke čtvrtému zastavení odhodlal až v průběhu závodu.

"Šampionát by už mohl klidně skončit," přeje si Tuttosport. "Nejen kvůli absolutní dominanci Ferrari a pana Schumachera, ale také kvůli způsobu, jakým jí tým z Maranella dosáhl. Fenomén Schumacher zase přepsal dějiny," pokračují redaktoři v oslavných ódách.

Také deník La Repubblica vzývá Brawnův nápad zastavit ještě jednou nečekaně v boxech. "Byla to magická myšlenka, díky níž Ferrari a Schumi vyhráli ve Francii. Celý závod jim zkrátka vyšel na jedničku," raduje se list nejen ze Schumacherova blížícího se titulu, ale i z obrovské suverenity celého týmu Ferrari.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články