Hlavní obsah

R. Schumacherovi může hrozit i smrt

Hodně důsledný musí být Ralf Schumacher při rekonvalescenci z těžkého otřesu mozku, který vedle dalších zranění utrpěl při těžké nehodě při Velké ceně USA. Jinak může jezdci stáje Williams při dalším, byť malém nárazu hrozit vážná újma a v nejhorším případě i smrt. Upozornil na to Sid Watkins, hlavní lékař seriálu formule 1.

Foto: BMW AG

Ralf Schumacher může na kokpit formule 1 zapomenout minimálně do Velké ceny Maďarska.

Článek

Pokud se německý pilot stáje Williams pořádně nevyléčí, hrozí mu podle Watkinse takzvaný syndrom opakovaného nárazu. "A u takto mladého mozku to může vést až ke smrti. Při dvou stavech bezvědomí za sebou hrozí otok mozku a těžká neurologická zranění," dodal na vysvětlenou neurochirurg, jehož slova citoval německý odborný časopis Auto Bild Motorsport.

Devětadvacetiletý Schumacher utrpěl těžký otřes mozku už vloni v srpnu při testech v Monze. Nyní se dává do pořádku po karambolu z červnové Velké ceny USA, při níž skončil v rychlosti přes 300 km/h v betonové zdi. Navíc mu při nehodě praskly dva hrudní obratle.

Připustil přestup k Toyotě

Zranění páteře vyšlo najevo až po pilotově návratu ze Spojených států, což pacienta náramně naštvalo. Watkins ale upozornil, že poškození tohoto druhu nemohlo být dřív odhaleno. "Jedná se o drobounké trhliny, nikoliv o zlomeniny. Takový úraz se projeví až po několika dnech v důsledku uzdravovacího procesu," upozornil Watkins.

Schumacher se vrátí k závodění nejdříve při Velké ceně Maďarska v polovině srpna, a to stále ještě jako jezdec Williamsu. Poprvé po mnohatýdenních diskusích však nepřímo potvrdil, že je cosi na spekulacích o jeho odchodu k Toyotě.

"Jestliže podle vašich informací přestoupím k Toyotě, tak nejste zase tak daleko od pravdy," řekl Schumacher stále ještě opatrně časopisu Illustrierten Bunte.

Reklama

Související témata: