Hlavní obsah

Schumacher: Myslel jsem, že to ve Francii bude těžší

PRAHA

Devět vítězství má na kontě po nedělní Grand prix ve Francii úřadující mistr světa formule 1 Michael Schumacher. Německý pilot se odhodlal po domluvě s šéfem Rossem Brawnem ke čtyřem zastávkám v boxech, a tak nebylo divu, že po dalším triumfu zářil radostí...

Foto: Hoch Zwei

Michael Schumacher se chystá na okruh.

Článek

"Celý víkend pro nás dopadl skvěle, tak jak jsme zvyklí z minulých závodů. Jednu převratnou novinku přece jen bylo možné zaznamenat, neboť jsem startoval s novou helmou, která má o sto procent lepší parametry než ta minulá. Myslím, že nyní máme nejbezpečnější přilby v celém motoristickém sportu.

V pátek jsme toho příliš nenatrénovali kvůli deštivému počasí. Nemělo smysl jezdit na mokru, když předpověď hlásila pro kvalifikaci a závod sucho. Proto jsme absolvovali jen pár kol kvůli nastavení vozu. I proto se nedalo odhadnout, jak na tom jsme. Zda bude auto dostatečně rychlé, nasbíraná data prostě nebyla z větší části použitelná.

V kvalifikaci jsme pak museli velmi tvrdě bojovat. Jen těsně jsem uhájil druhé místo před Coulthardem. Nemohl jsem být spokojen. Zejména v posledním úseku jsme nebyli dostatečně rychlí. Ale skutečnost, že jsem mohl startovat z první řady, byla uklidňující.

Musím přiznat, že jsem se obával porážky od Renaultu. Alonso potvrdil, že jeho tým má skvělé starty. Proto jsme se rozhodli v průběhu závodu změnit strategii. Nechtěl jsem tomu příliš věřit, nebyl jsem tak optimistický jako můj šéf Ross Brawn, ale nechal jsem se přesvědčit.

Rozhodli jsme se definitivně změnit taktiku po druhé zastávce v boxech a vše, co se následně událo, bylo prostě senzační. Můj náskok dvaadvaceti bodů ještě vůbec nic neznamená, rozhodně se nehodlám strhnout k předčasným oslavám.

Ale lhal bych, kdybych tvrdil, že jsem očekával takový bodový zisk po deseti závodech. I víkend ve Francii pro nás dopadl velmi dobře. Myslel jsem, že to bude mnohem těžší."

Reklama

Související témata: