Hlavní obsah

Ralf Schumacher přejde k Toyotě

KOLÍN NAD RÝNEM

To, co Ralf Schumacher nakousl v úterý, dostalo ve středu konkrétní obrysy. Německý pilot skutečně v příští sezóně posílí stáj Toyota. Rázný konec dlouhodobým spekulacím učinilo středeční prohlášení vedení týmu se sídlem v Kolíně nad Rýnem. Podrobnosti kontraktu nebyly zveřejněny.

Foto: Hoch Zwei

Ralf Schumacher

Článek

Devětadvacetiletý bratr šestinásobného šampióna je v současnosti na nedobrovolném odpočinku, protože si před necelými třemi týdny v Indianapolisu poranil při nehodě dva obratle a přivodil těžký otřes mozku. Podle německých agentur se upsal Toyotě na tři roky a dohromady by si měl přijít na 50 miliónů eur.

"Detaily smlouvy nebudeme prozrazovat, ale dosáhli jsme rozumné dohody. Suma, která se objevuje v médiích, je přemrštěná," odmítl blíže komentovat spekulace ohledně Schumacherova výdělku šéf Toyoty Cutomu Tomita.

Druhý jezdec Toyoty zatím nejasný

Williamsu se po skončení této sezóny rozpadne jezdecká dvojice, protože Kolumbijec Juan Pablo Montoya je už delší dobu dohodnutý na přestupu se stájí McLaren. Do kokpitu monopostů Toyota letos usedají Francouz Olivier Panis a Brazilec Cristiano da Matta. "Zatím jsme nerozhodli, kdo bude partnerem Ralfa Schumachera v příštím roce," uvedl Tomita.

Barvy Williamsu hájí Ralf Schumacher od roku 2000 a zatím pro něj vyhrál šest závodů. Naposledy si pocit vítězství vychutnal loni ve Velké ceně Francie. Tuto neděli ale závod v Magny Cours musel oželet ze zdravotních důvodů a možná bude absentovat až tři měsíce.

Vedení Williamsu už potvrdilo, že v nedělní britské Grand Prix v Silverstonu jeho místo znovu zaujme španělský testovací jezdec Marc Gene. "V Magny Cours odvedl dobrou práci," komentoval jeho desáté místo technický ředitel Sam Michael. Stálý pilot Montoya byl jen o dvě pozice lepší.

Reklama

Související témata: