Hlavní obsah

Mansell lituje fanoušků formule 1

LONDÝN

Současný stav v mistrovství světa formule 1 se vůbec nelíbí šampiónovi z roku 1992 Nigelu Mansellovi. Britský jezdec, jenž se může pochlubit také vítězstvím v zámořské sérii CART v roce 1993, dokonce politoval diváky, kteří musejí sledovat závody, v nichž hrají obrovskou roli počítače a moderní technologie.

Foto: letterman.iscool.com

Nigel Mansell

Článek

"Opravdu jim teď nedávají příliš důvodů, aby ten sport milovali," prohlásil Mansell na adresu šéfů formule 1 v rozhovoru pro německý list Abendzeitung. "Jezdci to dnes mají se všemi těmi technickými vymoženostmi příliš jednoduché. Jsou to jenom loutky řízené počítači," dodal.

Fanoušky takové závody nepřilákají přímo na okruh, ke koukání podle Mansella nejsou ani přímé přenosy v televizi. "Start a pak ještě pár prvních kol - na víc se nevydržím dívat," přiznal.

Nadvláda šestinásobného mistra světa Michaela Schumachera a stáje Ferrari ale podle Mansella příčinou nudy není. "Problém není v tom, že je Ferrari tak silné. Problémem jsou slabí soupeři," tvrdí britský pilot. Především výsledky Williamsu a McLarenu jsou pro něho letos velkým zklamáním.

Starší z bratrů Schumacherových je podle Mansella suverénně nejlepším pilotem šampionátu. Ralf Schumacher prý nikdy jeho kvalit nedosáhne. "Je to velice dobrý jezdec, ale nikdy nedokáže nasměrovat nějaký tým takovým směrem jako Michael. Teď to uvidíme u Toyoty," předpověděl.

Reklama

Související témata: