Hlavní obsah

Schumacher může v Silverstonu oslavit dvě jubilea

SILVERSTONE

Dva jubilejní výsledky si může při nedělní Velké ceně Velké Británie připsat Michael Schumacher. Až na jedinou výjimku nepřekonatelný lídr letošního seriálu mistrovství světa bude atakovat při ostrovním závodu už desáté vítězství v tomto roce, navíc si může připsat osmdesátou výhru v kariéře.

Článek

Ve víkendové Velké ceně Velké Británie na okruhu v Silverstonu se ale čeká také útok stále se zlepšujícího Brazilce Rubense Barrichella, Schumacherova stájového kolegy, stejně jako domácího miláčka Jensona Buttona s vozem BAR, nárůst výkonnosti si slibuje od nových monopostů McLaren, silné opět budou renaulty.

Málokdo však věří, že šestinásobný mistr světa nevyhraje, což se letos stalo jen na okruhu v Monaku, kde ho naboural Juan Pablo Montoya.

Barrichello chce konečně vyhrát

Loni Barrichello ovládl v Silverstonu kvalifikaci i závod, letos skončil šestkrát druhý. "Je to nejhezčí trať na světě, chci konečně vyhrát," hlásil Brazilec. "Beckettova zatáčka je skvělá, pro mě největší výzvou. Musíte ji projet precizně, což vyžaduje hodně koncentrace," těšil se.

"Samozřejmě, je tu často potíž s počasím, ale tuto trať prostě miluji." To samé asi nemůže vykládat Schumacher, který má na okruh nemilé vzpomínky. V roce 1999 zde totiž naboural a zlomil si nohu.

Před týdnem v Magny Cours čelil Schumacher velkému tlaku od Renaultu a stáje BAR. "To není překvapení, že se soupeři přibližují. A tento okruh těmto týmům určitě dodá další sebevědomí," řekl Schumacher. "Silverstone je pro náš tým další těžkou výzvou," předvídal.

Button vzpomíná na debut

Britové budou doufat v umění Buttona a v možný návrat na výsluní Davida Coultharda z McLarenu. "Naším cílem zůstává letošní první vítězství," nevzdal se svého snu Button, jenž letos už šestkrát vystoupil na stupně vítězů. "Tento závod je z mnoha důvodů zvláštní. Zde jsem debutoval a v prvním kole předjel Schumachera," připomněl si některé velké chvíle.

Coulthardovo sebevědomí narostlo nasazením nového vozu MP4-19B, mclareny tak budou ve středu zájmu. To samé mohou říct i u Williamsu, který slaví pětadvacáté výročí od prvního vítězství. Místo stále zraněného Ralfa Schumachera nastoupí v jeho barvách opět Španěl Marc Gene. "Moc bodů nemám, takže se musíme v Silverstonu hodně snažit," hlásil druhý pilot Williamsu Montoya.

Stav MS (po deseti závodech)
1. M. Schumacher (Něm./Ferrari)90 b.
2. Barrichello (Braz./Ferrari)68
3. Button (Brit./BAR)48
4. Trulli (It./Renault)46
5. Alonso (Šp./Renault)33
6. Montoya (Kol./Williams)25
7. Sato (Jap./BAR)14
8. R. Schumacher (Něm./Williams)12
9. Coulthard (Brit./McLaren)12
10. Fisichella (It./Sauber)10
Pohár konstruktérů
1. Ferrari158
2. Renault79
3. BAR62
4. Williams37
5. McLaren22
6. Sauber15

Reklama

Související témata: