Hlavní obsah

Enge si brousí zuby na další stupně vítězů

SILVERSTONE

Po druhém místě v závodu mezinárodního šampionátu formule 3000 v Magny Cours vzhlíží Tomáš Enge s optimismem i k nadcházejícímu měření sil v Silverstonu. Český jezdec má na Anglii dobré vzpomínky, při svém posledním startu zde vyhrál kvalifikaci i závod, a věří, že podobný kousek se mu podaří i letos.

Foto: www.f1i.com

Tomáš Enge

Článek

"Celý tým je povzbuzen druhým z místem v Magny Cours a na stupně vítězů bychom se rádi dostali i v Silverstonu. Jde o docela rychlý okruh, který vyžaduje stabilní vůz v rychlých úvodních zatáčkách, ale nesmí to být na úkor pomalejších zatáček v závěrečné sekci," prohlásil Enge, který ve Francii pomohl týmu ma-con Dark Dog Charouz k premiérovému umístění na stupních vítězů.

"Škoda, že oficiální testy F3000 provázela v zimě nepřízeň počasí, nedalo se prakticky nic vyzkoušet. Počasí může hrát svoji roli také o víkendu, v Anglii není o déšť nouze. V kvalifikaci bych bral umístění v prvních dvou řadách, což by byl dobrý základ pro závod," dodal šestý závodník průběžného pořadí šampionátu.

Enge na okruhu ležícím na ploše bývalého vojenského letiště naposled startoval v roce 2002 a byl tehdy nejrychlejší jak v kvalifikaci, tak v samotném závodu. Vítězství v Británii bylo jedním ze tří v sezóně, v níž přišel po diskvalifikaci ze závodu v Maďarsku kvůli dopingu o mistrovský titul. Kvalifikaci v Silverstonu vyhrál i rok dříve, závod po technických problémech dokončil na pátém místě.

Reklama