Hlavní obsah

Šéf BAR: Buďme realisté, Button má k vítězství daleko

LONDÝN

Šestkrát letos vystoupil Jenson Button na stupně vítězů, s třiapadesáti body mu patří třetí příčka v mistrovství světa, první vítězství ale britskému pilotovi stáje BAR stále uniká. A jak tvrdí šéf týmu Dave Richards, čtyřiadvacetiletý závodník si bude muset ještě nějaký čas počkat.

Foto: Hoch Zwei

Šéf stáje BAR David Richards.

Článek

Podle Richardse je velmi nepravděpodobné, že by se miláček britských fandů formule 1 dočkal vítězství ještě v letošní sezóně. "Všichni to očekávají a zvlášť při poslední Velké ceně v Silverstonu to bylo patrné. Musíme ale zůstat na zemi. Pokud by Jenson skutečně vyhrál ještě letos bylo by to daleko za očekáváním," prohlásil v rozhovoru pro britský deník Evening Standard.

Šéf stáje soudí, že na umístění na prvních příčkách může tým BAR pomýšlet v horizontu několika let. Stupně vítězů však už vzdálenou realitou nejsou. "Proto nejsem vůbec spokojen s výkonem při Velké ceně Velké Británie. Naším cílem bylo dojet 'na bednu', což se nestalo," pokáral Richards na dálku Buttona, který dojel v neděli čtvrtý.

Ecclestone: Davidson musí závodit

Ve stáji BAR o sobě dává letos hodně vědět při volných trénincích britský pilot Anthony Davidson, který při předkvalifikačních testech získal skalp nejedné stálice formulového nebe. Toho si povšiml i hlavní promotér seriálu mistrovství světa Bernie Ecclestone.

"Anthony by si zasloužil stálé místo v kokpitu. To, co předvádí během pátečních tréninků hovoří za vše, je příliš dobrý na to, aby zůstal jen testovacím jezdcem," nechal se slyšet po závodním víkendu ve Velké Británii třiasedmdesátiletý Ecclestone.

Stav MS (po 11 závodech)
1. M. Schumacher (Něm./Ferrari)100 b.
2. Barrichello (Braz./Ferrari)74
3. Button (Brit./BAR)53
4. Trulli (It./Renault)46
5. Alonso (Šp./Renault)33
6. Montoya (Kol./Williams)29
7. Räikkönen (Fin./McLaren)18
8. Sató (Jap./BAR)14
9. Coulthard (Brit./McLaren)14
10. Fisichella (It./Sauber)13
11. R. Schumacher (Něm./Williams)12
12. Massa (Braz./Sauber)5
13. Panis (Fr./Toyota)5
14. Webber (Aus./Jaguar)4
15. da Matta (Braz./Toyota)3
16. Heidfeld (Něm./Jordan)3
17. Glock (Něm./Jordan)2
18. Baumgartner (Maď./Minardi)1
Pohár konstruktérů
1. Ferrari174
2. Renault79
3. BAR67
4. Williams41
5. McLaren32
6. Sauber18
7. Toyota8
8. Jordan5
9. Jaguar4
10. Minardi1

Reklama

Související témata: