Hlavní obsah

Chci vás slyšet, vyzýval diváky Barrichello

PRAHA

Přítomnost Rubense Barrichella v Praze vyvolala velký zájem motoristických fanoušků. Exhibiční vystoupení brazilského pilota formule 1 bylo zlatým hřebem odpoledního programu na pražské Českomoravské ulici, během něhož se divákům představili i kaskadéři, jezdci s dragstery nebo nablýskaní krasavci z dílny Ferrari.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Rubens Barrichello při pražské exhibici.

Článek
Fotogalerie

Barrichello se poprvé představil příznivcům za volantem Maserati Quattroporte, v němž si testoval nový asfalt na ulici poblíž Sazka Areny. Před ním se ukázaly silniční skvosty, mezi nimiž nechyběly třeba vozy Ferrari 355, také v úpravě GTS, F 550 Maranello, F 360 Modena, nebo silniční verze formule 1 - Ferrari Enzo.

Příznivci, kterých se okolo ochranných bariér tísnily tři tisícovky, mohli v doprovodném programu vidět nejen ukázky zastávek v boxech s výměnou pneumatik a doplněním paliva, ale také raketová zrychlení dragsterů. Ty se představily i v nejsilnější třídě Competion, což jsou speciály bez rozdílu objemu motoru a s výkonem nad 300 koní. Mezi těmi, kteří našlapané motory krotili, byl i mistr republiky Richard Voltr.

Dalším 'předskokanem' hlavní hvězdy byl motocyklista Marek Matoušek, kaskadér roku 2004. Český  rekordman v jízdě po předním kole ukázal nejen tenhle kousek, ale i jízdu po zadním, také se Českomoravskou ulicí prohnal vestoje na sedle motocyklu. Příznivci motorů obdivovali i Tomáše Gryfa, který se okolo bariér projížděl poslepu, exhibici pak zakončil slalomem mezi krásnými dívkami.

Svezl i dva šťastlivce

A pak se už tři tisíce párů očí znovu dočkaly podsaditého a usměvavého Brazilce. Ten kráčel vedle monopostu Ferrari, který sklízel největší úspěchy v sezóně 2002 a sloužil také v několika závodech v úvodu minulé sezóny. Před hlavní tribunou u Sazka Areny se Barrichello napasoval do vozu a burácející motor ohlušil Vysočany.

Barrichello se prohnal kolem diváků osmkrát, mezitím je stihl vybídnout k větší aktivitě. "Chci vás slyšet, chci vědět, že tu jste," vyzval davy a znovu usedl do kokpitu. Mezitím mu mechanici natankovali do vozu běžné stooktanové palivo Shell V-Power Racing. S ním se Barrichello projel na měřeném úseku rychlostí převyšující 250 km/hod.

Na závěr celého programu svezl ve zmiňovaném Maserati dva šťastlivce, kteří vyhráli horké sedadlo vedle druhého muže aktuálního pořadí světového šampionátu v soutěži.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint