Hlavní obsah

Enge chce ukázat německé smůle záda

Smolné období, které zažil při posledních vystoupeních na německé půdě, hodlá prolomit Tomáš Enge při závodním víkendu formule 3000 na Hockenheimringu. Pilot týmu ma-con Dark Dog Charouz stál při posledních dvou podnicích na stupních vítězů a rád by úspěšnou sérii protáhl.

Foto: www.f1i.com

Tomáš Enge

Článek

"V posledních závodech se nám dařilo a rádi bychom dobrou formu potvrdili dalším umístěním na stupních vítězů," hlásil z Hockenheimu Enge, v současnosti pátý jezdec průběžného pořadí mistrovství. Od třetího místa jej ale dělí pouhé dva body.

"V Německu mívám v poslední době smůlu na kolize, v roce 2002 do mě strčil soupeř při obou závodech na německé půdě a to platí i pro letošní Nürburgring. Doufám, že tohle období skončí a že to bude právě o tomto víkendu," věří Enge, jehož zásluhou tým v pořadí stájí poskočil na třetí místo.

Starý okruh měl raději

Hockenheim prošel v roce 2002 rozsáhlou úpravou, původně rychlý okruh se výrazně zpomalil a je skutečným testem jezdeckého umění pilotů. "Nikdy jsem neskrýval, že starý okruh s dlouhými rovinkami se mi líbil víc, než jeho nynější podoba," přiznává sedmadvacetiletý jezdec.

"Pro diváky je ale atraktivnější současná trať, protože vozy se objeví víckrát před tribunami," soudí Enge, jenž na starém okruhu vybojoval své vůbec první vítězství v F3000.

Jezdci v čele se suverénem letošní sezóny Vitantoniem Liuzzim z Itálie svedou v pátek boj o startovní rošt, do sobotního závodu pak vyrazí v 16 hodin.

F3000 - průběžné pořadí (po 6 závodech)
1. Liuzzi (It./Arden)50 b.
2. Toccacelo (It./BCN)42
3. Doornbos (Monako/AEZ)22
4. Giammaria (It./Arden)21
5. Enge (ČR/ma-con Dark Dog)20
Pořadí týmů
1. Arden71
2. BCN54
3. ma-con Dark Dog24
4. AEZ22
5. CMS20

Reklama

Související témata: