Hlavní obsah

Schroeder vyřadil Engeho hned v prvním kole

HOCKENHEIM

Hned v prvním kole přišel v sobotu Tomáš Enge o šanci probojovat v mezinárodním šampionátu formule 3000 na stupně vítězů¨, i když staroval z vynikající druhé řady. Na okruhu Hockenheimu do něj zezadu najel Francouz Yannick Schroeder a pro Engeho sedmý závod sezóny skončil. Enge od roku 2002 nedojel na německých tratích žádný závod bez nehody.

Foto: www.f1i.com

Tomáš Enge

Článek

Pro šesté vítězství v sezoně si dojel Ital Vitantonio Liuzzi, čímž vytvořil nový rekord seriálu. Po startu se před něj sice dostal jeho největší soupeř Enrico Toccacelo, ale suverén letošního šampionátu ho předstihl díky mnohem lépe zvládnuté zastávce v boxech. Cílem projel Liuzzi s náskokem téměř sedmi sekund.

Enge po druhém místě v Magny-Cours a třetí pozici v Silverstonu neprolomil smůlu, která ho provází na německých tratích. Na Nürburgringu měl letos kolizi s Liuzzim a Rakušanem Patrickem Friesacherem, před dvěma lety do něj na stejné trati vrazil Toccacelo a v Hockenheimu Brazilec Ricardo Sperafico.

"Zdá se, že německá půda je pro mě zakletá.," posteskl si Enge, který dobře odstartoval a v úvodu závodu se pohyboval těsně za Liuzzim. "Při nájezdu na rovinku před vracečkou jsem viděl, že mám dostatečný náskok na čtvrtého Guerrieriho, a mohl jsem proto zkusit zaútočit na Liuzziho. On šel na vnitřek, zkoušel jsem to vnějškem, a když už jsem byl za vrcholem zatáčky a zrychloval, dostal jsem ránu," popsal osudnou kolizi, která ho rozezlila.

"Nechápu, co Schroeder zkoušel, protože byl na rovince ještě za Guerrierim. Jsem hodně naštvaný, určitě jsme mohli skončit na stupních vítězů a polepšit si v průběžném pořadí," zlobil se.

V průběžné klasifikaci vede Liuzzi už o deset bodů před Toccacelem, který si připsal popáté v sezoně osm bodů za druhé místo. Třetí pozice patří čtvrtému Robertu Doornbosovi z Monaka. Enge je před zbylými třemi závody šestý. Na Doornbose ztrácí šest bodů.

Velká cena Německa Formule 3000
1.Liuzzi (It./Arden)51:01,849 m.
2.Toccacelo (It./BCN Competition)-6,699
3.Guerrieri (Arg./BCN Competition)-12,713
4. Doornbos (Monako/Arden) - 15,121, 5. Schmidt (Něm./Ma-Con Engineering) -15,499, 6. Lopez (Arg./CMS Performance) -26,352.
Průběžné pořadí po sedmi závodech:
1. Liuzzi 60 b., 2. Toccacelo 50, 3. Doornbos 26, 4. Giammaria (It./AEZ I.E Engineering) a Lopez oba 21, 6. Enge (ČR/Ma-Con Engineering) 20.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články