Hlavní obsah

Ve formuli nastane velký třesk

PRAHA

Největší jezdecké přesuny v historii zřejmě čekají formuli 1. Jen Ferrari a BAR by si měly pro příští šampionát ponechat letošní piloty.

Foto: BMW

Ve Williamsu nezůstane kámen na kameni. Tým opouštějí oba piloti.

Článek

Sérii rošád už zahájili oba muži z týmu Williams, Montoya najisto odejde k McLarenu a Ralf Schumacher do Toyoty. Jedním z jejich nástupců by měl být Australan Webber. Jeho kolegou by se mohl stát Němec Heidfeld, ale Williams údajně láká k návratu do F-1 i exmistry světa Villeneuva či Häkkinena. "Chci mít jezdce, kteří mohou útočit na titul," říká Frank Williams.

Šéf Renaultu Flavio Briatore si chce nechat Alonsa, ale s Trullim pro příští rok nepočítá a pro Itala se tak nabízí angažmá u Toyoty. "Odcházím od Renaultu, který mi sice přinesl první vítězství v kariéře, ale teď jsou mé plány spojené s jiným týmem," zní oficiální stanovisko Jarna Trulliho. Místo něj by k Renaultu přišel krajan Fisichella.

Při takovém šachování jezdců zůstává neobsazeno místo ve stájích Jaguar, Jordan i Sauber, změny lze čekat i u Minardi a bez práce jsou mj. zkušení Coulthard, Panis či draví Brazilci Pizzonia či Da Matta.

Do světa F-1 se chtějí premiérově prosadit i loňský mistr formule 3000 Švéd Wirdheim či její letošní lídr Ital Liuzzi. Hned několik stájí se pak zajímá o britského pilota Paffetta, kteří září v seriálu DTM.

Atraktivní nabídka, i když ze světa zámořských formulí, leží i před Tomášem Engem, který už dnes vyráží na testy do stáje Chevrolet Racing ze série IndyCar. "Když by vše dobře dopadlo, mohlo by jednání vyústit až ke tříleté smlouvě," říká manažer českého pilota Antonín Charouz.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články