Hlavní obsah

Šachy ve formuli: Williams získal Webbera, Renault Fisichellu

V příštím ročníku MS vozů formule 1 nezůstane kámen na kameni. Jen dvě stáje si ponechají letošní piloty, ve zbylých osmi nastane řada přesunů. Ve středu byly do přestupové mozaiky přidány další kamínky. Stáj Williams potvrdila, že v jejích barvách bude v roce 2005 jezdit Australan Mark Webber, Renault zase získal Itala Giancarla Fisichellu.

Foto: Internet

Giancarlo Fisichella přestoupil k Renaultu.

Článek

Williams potřebuje zacelit díry poté, co jej opouštějí dosavadní piloti. Juan-Pablo Montoya odchází k McLarenu a Ralfa Schumachera zlákala Toyota. Webber, který letos krouží po světových okruzích s jaguarem, je jen prvním jménem.

Spekuluje se o tom, že jej doplní Němec Nick Heidfeld anebo dokonce někdejší dvojnásobný mistr světa Mika Häkkinen. Šéf stáje Frank Williams údajně jedná i s dalším exmistrem světa Jacquesem Villeneuvem.

"Dohoda s Williamsem je nejdůležitějším milníkem mé dosavadní kariéry. Jsem si jist, že toho společně hodně dokážeme," uvedl sedmadvacetiletý Webber ke svému přestupu. Podle nepotvrzených informací si v britsko-německém týmu vydělá devět miliónů eur, o délce kontraktu se Frank Williams nezmínil.

Renault už má jasno

Naopak jasno o složení dvojice pilotů má již Renault. Za bývalým šéfem z někdejšího Benettonu Flaviem Briatorem přichází jednatřicetiletý Fisichella. Jezdit bude se Španělem Fernandem Alonsem.

"Věřím, že s oběma se nám podaří splnit náš cíl a to je vyhrát v příštích letech šampionát," prohlásil sebevědomě Briatore, který se s Fisichellou znovu setká po třech letech. Ital v týmu nahradí krajana Jarna Trulliho, jenž má údajně namířeno do Toyoty.

Zatím neobsazená místa zůstávají v Jaguaru i Sauberu, brzy se nejspíše uvolní i posty v Jordanu či Minardi. Neměl by být problém je zaplnit, vždyť bez práce budou třeba velezkušení David Coulthard či Olivier Panis.

Jen dvě stáje nesáhnou do kokpitů svých monopostů. Ve Ferrari zůstávají Michael Schumacher i Rubens Barrichello, BAR bude i nadále sázet na Jensona Buttona a Takuma Sata.

Reklama

Související témata: