Hlavní obsah

Häkkinen prý chystá návrat do F1, v týmu BAR

Finský pilot Mika Häkkinen prý má blízko k návratu do formule 1. Před dvěma měsíci se kolem někdejšího mistra světa objevily spekulace o kontaktech se stájí Williams, nyní je podle mnichovského listu Tageszeitung ve hře angažmá v týmu BAR. Pětatřicetiletý Häkkinen už měl od britsko- japonského zaměstnavatele obdržet smlouvu připravenou k podpisu.

Foto: internet

Mika Häkkinen během působení u McLarenu

Článek

Pro Häkkinena by nicméně podle informací listu měl být v BAR připraven kokpit, do kterého usedá Japonec Takuma Sató, a finský šampion by vytvořil duo s dravým Britem Jensonem Buttonem.

Kdy se Häkkinen poprvé posadí do vozu BAR poháněného motorem Honda, není jasné, protože Fin je stále zaháčkován reklamní smlouvou u svého bývalého týmu McLaren. Kontrakt vyprší až na konci kalendářního roku. "Formule 1 ráda Miku zase uvidí. Byl to skvělý jezdec," nechal se už slyšet současný jezdec McLarenu David Coulthard.

Häkkinen ukončil kariéru jezdce v roce 2001 a v ústraní si užíval rodinného života s manželkou Erjou a synem Hugem. Mistr světa královské třídy z let 1998 a 1999 si vloni v lednu vyzkoušel rallye, letos se vrátil k závodění ve finském seriálu Porsche Cup.

Reklama

Související témata: