Hlavní obsah

Buttona čeká pohovor s vedením stáje BAR

LONDÝN

Nejpozději do pondělního večera by měl Jenson Button vysvětlil svým chlebodárcům ve stáji BAR, proč zcela nečekaně podepsal smlouvu s Williamsem. Britský jezdec formule se svými šéfy zatím osobně nemluvil, novinářům pak oznámil, že k Williamsu přichází s jasným cílem: sesadit z trůnu Michaela Schumachera a vybojovat premiérový titul mistra světa.

Foto: Hoch Zwei

Šéf stáje BAR David Richards.

Článek

"S lidmi z BAR se setkám ještě před Velkou cenou Maďarska, ale ne proto, že to požaduje šéf stáje Richards, ale protože mám pocit, že nastal čas vyčistit trochu vzduch," řekl v rozhovoru pro televizi ITN. Mela okolo jeho odchodu, která se v BAR strhla, jej zřejmě nijak zvlášť nevzrušila. "Byly to trochu hektické dny, i když většinu vyřídil můj manažer a já mohl relaxovat na Sardinii," dodal momentálně třetí muž šampionátu.

"Je mi jasné, že se to týmu BAR asi moc nelíbí, ale já jsem naplnil svůj kontrakt a dostal se přitom těsně pod vrchol. Přestup vidím jako jedinou možnost, jak na něj vystoupit. Viděl jsem, jaké má Williams možnosti, jak horečně pracují na novém autě pro příští sezónu. Byla by věčná škoda takovou příležitost nevyužít," prohlásil Button.

Richardse štvou spekulace o Häkkinenovi

Šéf stáje BAR David Richards v pátek po nečekané ztrátě britského jezdce zuřil, Buttonovu smlouvu s Williamsem považuje za neplatnou, protože prý BAR ještě před tím využil opci. "Jenson má v týmu platnou smlouvu do konce roku 2005 díky opci, kterou jsme během uplynulého měsíce uplatnili," tvrdí stájový boss.

Richardse nepotěšily ani spekulace o tom, že má do britského týmu namířeno bývalý mistr světa Mika Häkkinen. Musel je totiž popřít. "Nemluvil jsem s ním a ani se nechystám," uvedl rázně.

Pětatřicetiletý Häkkinen přitom sám finské televizi YLE naznačil, že s BAR o návratu do formule 1 jedná. "Není kouře bez ohně," použil přirovnání s tím, že více by to v současné době nechtěl komentovat.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články