Hlavní obsah

Enge: V Maďarsku mě snad nikdo netrefí

Po testech v zámořské IRL se Tomáš Enge opět vrací do kolotoče šampionátu F3000. O víkendu jej čeká závod na maďarském Hungaroringu a český jezdec věří, že se mu podaří polepšit si v průběžném pořadí mistrovství, v němž figuruje na šesté příčce. Na třetí místo Enge ztrácí šest bodů.

Foto: BPA/www.tomas-enge.com

Tomáš Enge při závodu na okruhu v Silverstonu.

Článek

"Podobně jako Monako nepatřil v minulosti ani Hungaroring mezi mé oblíbené tratě, ale to už neplatí. Ačkoliv stále preferuji rychlejší typy okruhů, dokázal jsem, že i na pomalejších tratích umím vítězit," prohlásil před závodním víkendem Enge.

Okruh v Maďarsku prošel loni rekonstrukcí, podle českého pilota ovšem nejde o zásadní změny. Starosti Engemu spíš dělá očekávané horko. "Vzhledem k letnímu termínu je to jeden z nejnáročnějších závodů sezóny. Teplota má velký vliv i na přilnavost a trať v horku pěkně klouže," přiblížil jezdec týmu ma-con Dark Dog.

Charakter okruhu u Budapešti nedává příliš prostoru k předjíždění a Enge si proto dobře uvědomuje ještě větší význam kvalifikace. "Doufám, že se mi v boji o startovní rošt podaří zajet nejen dobrý čas, ale že budu také daleko od jezdce, který mi v minulém závodě způsobil dost problémů," připomněl Enge Francouze Schroedera, který jej na Hockenheimu 'sestřelil' hned v prvním kole.

Testy v zámoří, které během dvoutýdenní přestávky absolvoval s týmem Patrick Racing, jehož barvy by měl v seriálu IRL hájit v příští sezóně, by Engeho neměly ovlivnit. Od posledního závodu jsem testoval vůz IRL, můj styl by to ale rozhodit nemělo. Navíc před kvalifikací absolvujeme volný trénink," podotkl.

Enge by se rád viděl na třetím místě průběžného pořadí. "Tomu nejvíc pomůže umístění na stupních vítězů," neskrývá své cíle. Na šestém místě ztrácí na třetího Roberta Doornbose šest bodů.

Závod formule 3000 na maďarském Hungaroringu odstartuje v sobotu 14. srpna v 16 hodin.

F3000 - průběžné pořadí (po 7 z 10 závodů)
1. Liuzzi (It./Arden)60 b.
2. Toccacelo (It./BCN)50
3. Doornbos (Mon./AEZ)26
4. Giammaria (It./AEZ)22
5. Lopez (It./CMS)21
6. Enge (ČR/Ma-con Dark Dog)20
Pořadí týmů
1. Arden86 b.
2. BCN68
3. ma-con Dark Dog29
4. CMS23
5. AEZ22

Reklama

Související témata: