Hlavní obsah

Enge se v zámoří představí už letos

PRAHA

Už v tomto roce se Tomáš Enge představí jako první český jezdec v zámořském automobilovém seriálu IRL. V barvách týmu Patrick Racing absolvuje v říjnu závěrečné dva letošní závody v Kalifornii a Texasu. Ještě předtím čeká Engeho v Monze závěrečný díl formule 3000, v níž je zatím pátý, a také start v evropské sérii Le Mans ve Spa.

Foto: BPA/Luděk Šipla

Tomáš Enge

Článek

Engeho manažer Antonín Charouz podepsal na konci července v Americe tříletou smlouvu, která měla platit až od příští sezóny. Tým Patrick Racing však využije českého jezdce už za pár týdnů.

"Mám z toho velkou radost. Bude to pro mě nová zkušenost, jezdit na oválu osamoceně je něco jiného než být ve skupince jezdců," uvedl Enge na svém internetovém serveru. "Vůz už znám a vím, co mohu od jízdy na oválu očekávat. V Kalifornii jsem navíc loni testoval, což by mi mělo vstup do závodů trochu usnadnit," věří.

Stáj Patrick Racing se v minulosti pohybovala v šampionátu IRL mezi špičkou. Gordon Johncock a Emerson Fittipaldi v jejích barvách získali mistrovské tituly, celkem má stáj na kontě 45 vítězství a tři prvenství v závodu 500 mil v Indianapolis. Počátkem července tým opustil další slavný závodník Al Unser junior, dvojnásobný vítěz legendárního podniku 500 mil v Indianapolis, který ukončil kariéru.

Reklama