Hlavní obsah

Návrat Ralfa Schumachera se odkládá

PRAHA

Minimálně o dva týdny déle si na návrat do kokpitu vozu formule 1 musí počkat Ralf Schumacher, zotavující se ze zranění při červnové Velké ceně USA. Německý pilot stáje Williams měl původně začít testovat ve středu v Monze před Velkou cenou Itálie, vedení stáje ale v úterý večer oznámilo, že jak pro testy, tak pro patnáctý podnik sezóny počítá s Brazilcem Pizzoniou.

Foto: Hoch Zwei

Ralf Schumacher v boxech.

Článek

Ralf absolvoval v úterý vyšetření na specializované klinice v německém Bad Nauheimu a podle prvních zpráv to byli lékaři, kdo mu návrat do kokpitu nedoporučili.

Server planetf1.com však přišel s prohlášením Schumacherova manažera Williho Webera, podle nějž německý jezdec prošel zdravotní prohlídkou bez připomínek a dostal svolení k zahájení testování a startu ve Velké ceně Itálie. Záhy se však objevily problémy s pojistkou.

"Vyšetření u doktora Peila dopadlo dobře a podle lékařů mohl Ralf začít testovat. Pak jsme ale zjistili, že pokud usedne zpět do vozu, poruší tím podmínky pojistky. Takže jsme museli účast v Monze zase zrušit," řekl Weber.

Williams: Nerad bych, aby dopadl jako já

Jeho slova nepřímo potvrdil i šéf britské stáje Frank Williams. "Ralfův návrat do kokpitu povolím jen v případě souhlasu lékařů i pojišťovny. Do té doby za volant nesmí, ani kdyby hodlal veškeré následky nést sám," prohlásil rezolutně týmový boss.

"Nikdy nevíte, co se stane. A byl bych hodně nerad, aby skončil v kolečkovém křesle jako já," dodal Williams, který je upoután na invalidní vozík po dopravní nehodě v roce 1986. Schumacherovu startu ve Velké ceně Číny, která se jede 29. září, by však již nic bránit nemělo.

Mladší ze Schumacherů při Velké ceně USA narazil v rychlosti přes 300 km/h do betonové zdi, poranil si dva obratle a utrpěl těžký otřes mozku. V monopostu Williams ho nahradil Španěl Marc Gené, jehož po dvou závodech vystřídal Brazilec Antonio Pizzonia. Ralf nicméně po letošní sezóně u Williamsu končí a přechází do týmu Toyota.

Reklama

Související témata: