Hlavní obsah

Schumacher zázračně vyvázl z hrůzné havárie

MONZA

Nechybělo mnoho a oslavy sedmého titulu mistra světa Michaela Schumachera mohly pokračovat v nemocnici. Fenomén formule 1 totiž v závěru čtvrtečních testů stáje Ferrari na okruhu v italské Monze při hrozivé havárii zničil svůj vůz a jen zázrakem odešel po karambolu po svých.

Článek

Německý jezdec vyletěl z trati v rychlosti 340 km/h a zadní částí monopostu narazil do ochranné bariéry. Podle mluvčí sedminásobného šampióna Sabine Kehmové byla příčinou nehody závada na kole nebo prasklá pneumatika.

Ke karambolu došlo krátce před plánovaným koncem testů. Schumacher k úlevě přihlížejících diváků vystoupil z vraku vozu a pěšky se vrátil do depa. Kehmová uvedla, že vítěz dvanácti letošních závodů ani nemusel na vyšetření do nemocnice a v sobotu by se měl představit na exhibici "Ferrari Days" na Nürburgringu.

Agentura SID poznamenala, že u staršího z bratrů Schumacherových musejí strážní andělé sloužit přesčasy. Během své kariéry měl totiž už patnáct hrozivých havárií, nejhorším zraněním však byla "jen" dvojitá zlomenina nohy při britské Grand Prix v roce 1999.

Méně štěstí měl letos Ralf Schumacher, který se stále zotavuje z červnové nehody v Indianapolisu, kde utrpěl těžký otřes mozku a naštípl si dva obratle.

Reklama

Související témata: