Hlavní obsah

Schumacherovu nehodu způsobil defekt pneumatiky

MONZA (Itálie)

Defekt pneumatiky byl s největší pravděpodobností příčinou těžké nehody Michaela Schumachera při testování v Monze, z které jako zázrakem vyvázl bez újmy. Náraz do ochranné bariéry zadní částí ferrari následoval v rychlosti 345 km/h. Schumacher přitom nepodstoupil ani vyšetření v nemocnici a ještě večer odletěl domů do Švýcarska.

Článek

"Sám jsem překvapený, jak dobře jsem nehodu přestál," podivoval se sedminásobný světový šampion na svých internetových stránkách, kde ujistil svět a své fanoušky, že je v pořádku. Nečekal prý ani, že po takovém zážitku prospí celou noc. "Nemám vůbec žádné potíže. Jen jsem ráno trochu déle spal, ale teď už zase vše běží, jak má," dodal Schumacher.

Jeho pohodě se podivoval i Juan Pablo Montoya z konkurenčního Williamsu, který byl očitým svědkem havárie. "Jen jsem viděl, jak kusy ferrari lítají vzduchem," řekl Kolumbijec.

Nehoda šokovala italské tifosi, kteří zprávy o dobrém zdravotním stavu svého idolu přijali s ulehčením. "Michaela zachránil zázrak," napsal list Tuttosport. "Schumi - teror způsobený pneumatikou," zděsila se Gazzetta dello Sport.

O přesné příčině defektu levého zadního kola se zatím nic neví - buď prý pneumatika zničehonic praskla, nebo dokonce explodovala. Její výrobce Bridgestone začal po důvodech intenzivně pátrat.

Reklama