Hlavní obsah

Buttonův osud je v rukou arbitráže

Williams nebo BAR? Odpověď na otázku, barvy které stáje vlastně bude hájit Jenson Button v příští sezóně mistrovství světa formule 1, je nyní zcela v rukou ženevské Contracts Recognition Board (CRB), nezávislé komise dohlížející na platnost všech smluv v seriálu. Ta má k dispozici kontrakty od obou týmů a je na ní, kterým směrem povedou kroky britského jezdce příští rok.

Foto: Hoch Zwei

Šéf stáje BAR David Richards.

Článek

Smlouva od stáje Williams dorazila ke komisi v pondělí a tahanice o čtyřiadvacetiletého pilota by tak měly být v nejbližší době vyřešeny. Kdy padne konečné rozhodnutí ze strany CRB ale zatím nebylo upřesněno.

Tým Franka Williamse oznámil podpis smlouvy s Buttonem pro sezónu 2005 na začátku srpna, záhy se ale ozval současný chlebodárce talentovaného pilota - stáj BAR - podle níž byla na stávající kontrakt v červenci uplatněna opce a Button by tak měl jezdit v jejích barvách i v příštím roce.

:. ANKETA
Která ze stájí nakonec 'získá' Jensona Buttona? Hlasujte v anketě na konci článku.

"Jsme rádi, že po týdnech spekulací bude konečně v celé věci jasno," prohlásil ve čtvrtek šéf stáje BAR David Richards. Tým netrpělivě očekává verdikt, který rozhodne o Buttonově osudu.

"Věříme, že rozhodnutí CRB vyzní pro tým BAR. Pokud se tak opravdu stane, budeme se těšit na další spolupráci s Jensonem, s jehož pomocí bychom rádi dosáhli našeho snu - titulu mistra světa," uvedl Richards.

Reklama

Související témata: