Hlavní obsah

Villeneuve prý za Trulliho dojezdí sezónu v Renaultu

Bývalý mistr světa Jacques Villeneuve by se mohl vrátit do seriálu formule 1 už v této sezóně. Podle internetového serveru F1-total.com má ve zbylých třech letošních závodech nahradit ve stáji Renault Itala Jarna Trulliho, jehož vztahy se šéfem týmu Flaviem Briatorem se prý po Grand Prix v Monze ještě vyostřily.

Článek

Kanadský pilot, který se stal šampionem formule 1 před sedmi lety, může jet premiérovou Velkou cenu Číny v Šanghaji 26. září. Mluvčí francouzské stáje však popřel, že by se chystala jezdecká rošáda. Renault chce v závěru sezony ještě bojovat o druhé místo v Poháru konstruktérů, které musel v Monze přepustit BAR.

Villeneuve po minulém ročníku skončil právě v týmu BAR, pro který byl s ročním platem 20 milionů eur příliš drahý. Nyní ze svých nároků slevil a pro příští sezonu se spekulovalo o jeho návratu do této stáje nebo angažmá v Sauberu.

Trulli sice letos přerušil nadvládu Michaela Schumachera triumfem v Monte Carlu, ale pak několika chybami rozlítil týmového šéfa Briatoreho. Navíc už během roku oznámil, že od nové sezony bude jezdit za Toyotu.

Reklama

Související témata: