Hlavní obsah

Schumacher: Stíhačku v Monze jsem si opravdu užil

PRAHA

Z vítězství ve Velké ceně Itálie se sice radoval Brazilec Barrichello, ale úspěšný obhájce mistrovského titulu ve formuli 1 Michael Schumacher bral i druhé místo a další double pro stáj Ferrari. Jeho názory posbírané ze zahraničních médií a internetových stránek potvrzují, že si závodu na okruhu v Monze užíval.

Foto: HOCH ZWEI

Michael Schumacher zdraví fanoušky po Velké ceně Itálie v Monze.

Článek

"Divákům se musela Velká cena líbit, rozhodně to nebyla nuda, jak se v poslední době o formuli mluví. Naopak byla to zajímavá bitva a že skončila znovu triumfem Ferrari, to není prohra soupeřů ale vynikající vizitka všech lidí v našem týmu.

V kvalifikaci jsem udělal na trati chybu a k tomu se ještě celý víkend potýkal se správným nastavením vozu, takže třetí místo a druhá řada nebyly až tak špatné. Když jsem se však zamotal do strkanice v prvních dvou zatáčkách a po smyku klesl až na patnáctou pozici, nevěřil jsem už, že bych mohl nakonec stát na stupních vítězů.

Stíhačku při závodě jsem si ale vyloženě užíval, auto jelo perfektně a bylo nádherné sledovat, jak postupuji kupředu. Registroval jsem, že se i kolega zlepšuje. Náš letošní úspěch v Monze ale nepatřil k těm snadným. Barrichello však dokázal zvítězit, ačkoli měl o jednu zastávku v boxech více než ostatní a já byl druhý, přestože jsem se musel po problémech v prvním kole probíjet celým startovním polem.

Noviny píší, že náš letošní monopost je zázrak, snad vozem z jiné planety, ale za všemi těmi úspěchy je obrovské množství práce zapálených lidí, kterým každý triumf Ferrari dává novou a novu chuť do práce.

Chystali jsme právě do Monzy, kde máme tradičně nejvíce fanoušků, velkou party na počest našich prvenství v šampionátu a že tam i závod dopadl tak skvěle, to přineslo jen rozsáhlejší oslavu. Poslední letošní závod v Evropě se nakonec vydařil, teď je před námi ale další výzva v podobě Číny, určitě by bylo příjemné, aby se tam historicky prvním vítězem stal jezdec Ferrari."

Reklama

Související témata: