Hlavní obsah

Villeneuve je zpět ve formuli a chce porazit BAR

LONDÝN

Jedenáct měsíců po rozchodu se stájí BAR se někdejší mistr světa Jacques Villeneuve vrací do formule 1. Kanadský pilot se domluvil s vedením Renaultu, že v jeho barvách odjede zbylé tři závody v sezóně. V nich se francouzská stáj pokusí dostat na druhé místo v Poháru konstruktérů, které nyní patří právě Villeneuvovu předchozímu týmu BAR.

Článek

Šéf stáje Renault Flavio Briatore oznámil dohodu s třiatřicetiletým Kanaďanem po dvoudenních společných testech v Silverstonu. "Má obrovskou motivaci, udělal na nás skvělý dojem," řekl Briatore.

Villeneuve nahradí Itala Jarna Trulliho, kterému se v poslední době nedařilo a navíc nevycházel s týmovým šéfem. Trulli mezitím podepsal už dříve rozjednanou spolupráci s Toyotou. Ani Villeneuve se v Renaultu dlouho nezdrží, neboť v tomto týdnu uzavřel smlouvu na příští dva roky v Sauberu.

Letos potěší své fanoušky startem v Číně, Japonsku a Brazílii. "Já i stáj máme jasný cíl: porazit BAR a skončit druzí. Chci se dobře pobavit, ale prioritu mají ambice týmu," uvedl Villeneuve. Renault ztrácí na BAR jen tři body, tituly už mají v moci Ferrari a jeho pilot Michael Schumacher.

Reklama

Související témata: