Hlavní obsah

Coulthard: Být pilotem BAR, vyhrál bych alespoň jeden závod

PRAHA

Pilot stáje formule 1 McLaren David Coulthard je přesvědčen, že pokud by v letošním ročníku mistrovství světa jezdil ve stáji BAR místo Jensona Buttona, dočkal by se tým Davida Richardse minimálně jednoho vítězství ve Velké ceně. Button letos dojel třikrát druhý.

Foto: Tap/HOCHZWEI

Pilot stáje West McLaren Mercedes David Coulthard v Montrealu při sobotní kvalifikaci na Velkou cenu Kanady.

Článek

BAR v letošním ročníku mistrovství světa překvapil svými výkony a především zásluhou Jensona Buttona soupeří se stájí Renault o druhé místo v Poháru konstruktérů. Mladý Brit stál sice osmkrát na stupních vítězů, třikrát skončil na druhém místě, na své premiérové vítězství ale stále čeká.

"Nic proti Jensonovi, s nímž se normálně přátelím, ale věřím, že kdybych letos pilotoval jeho vůz, měl bych už na kontě jedno nebo dvě vítězství," svěřil se Coulthard britskému listu The Mail on Sunday.

:. ANKETA
Souhlasíte s Davidem Coulthardem? Hlasujte v anketě na konci článku.

Konec si neumí představit

"Formule 1 je o zkušenostech a věřím, že Jenson se v budoucnu na první místo nejednou vyhoupne. Letos ale ještě nepřišel jeho čas. Já vím, jak vyhrávat, a proto doufám, že dostanu ve stáji BAR příležitost v příští sezóně. Pokud by mě David Richards oslovil, nevidím důvod, proč bych příští rok neměl bojovat o titul," věří si Coulthard, jehož místo u McLarenu zasedne napřesrok Kolumbijec Juan Pablo Montoya.

Třiatřicetiletý Skot si jen nerad připouští, že by už nemusel najít angažmá. "Ještě nechci končit. Pořád si závodění užívám a podle mě nejsem vůbec špatný, tak proč myslet na sportovní důchod?" ptá se sám sebe. "Závodění a touha po vítězství je celý můj život a pokud by měl přijít konec, bylo by to pro mne obrovské zklamání," uzavřel Coulthard.

Vítěz třinácti závodů formule 1 letos zatím nedosáhl ani na stupně vítězů, nejlepší výsledek si připsal při Velké ceně Německá na Hockenheimringu, kde dojel čtvrtý. Na konto stáje McLaren přispěl třidvaceti body.

Reklama

Související témata: