Hlavní obsah

Coulthard nemá místo, ale ještě končit nechce

LONDÝN

Pilot formule 1 David Coulthard ještě stále nemá angažmá pro příští ročník mistrovství světa, přesto se nechce se světovými okruhy rozloučit. Odmítá si připustit, že by následující Velká cena Brazílie, kterou se letošní sezóna uzavře, mohla být jeho poslední. Třiatřicetiletého Skota nahradí v roce 2005 v kokpitu McLarenu Kolumbijec Juan Pablo Montoya.

Foto: McLaren

David Coulthard za volantem mclarenu skončil.

Článek

"Ještě nejsem připraven skončit. Chtěl bych závodit i příští rok. Pokud to nevyjde, pokusím se o to i v tom dalším," je odhodlán Coulthard. "Myslím si, že ještě mám co nabídnout," citovala jezdce britská stanice BBC.

Coulthard byl v McLarenu doslova živým inventářem, v britské stáji strávil osm let. Dlouho byl parťákem dvojnásobného finského šampióna Miky Häkkinena, v poslední době si zvykal na dalšího Fina Kimi Räikkönena.

Právě mladý finský pilot ho svými výkony často zastiňoval a ozývaly se hlasy, že Coulthard na formuli 1 už nestačí. "Poslední dva roky jsem zažil spoustu zklamání," připustil Coulthard.

Jeho velkou šancí na setrvání v šampionátu by mohl být přesun dalšího Brita Jensona Buttona do Williamsu. Stáj BAR by pak mohla sáhnout právě po Coulthardovi, aby zaplnila místo vedle Takumy Sata.

Zda se Buttonův přestup do Williamsu uskuteční, rozhodne arbitráž. A když to neklapne? Coulthard se prý nevzdá: "Udělám cokoliv, abych i v příští sezóně stál na startu."

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint