Hlavní obsah

Na budoucnost nemyslím, tvrdí Massa

Brazilskému jezdci formule 1 Fernando Massa bylo naznačeno, že pokud mu nevyjde ani sezóna 2012, může o své místo v italském týmu Ferrari přijít. Massa se ovšem kvůli tomu nechce dostat pod tlak.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Felipe Massa

Článek

Sám Massa nepopírá, že o jeho setrvání v týmu Ferrari rozhodnou výkony v první polovině sezóny. Nechce ale, aby ho tato hrozba nějakým způsobem ovlivnila. Soustředit se chce především sám na sebe.

"Do sezóny vstupuji s tím, že chci v autě i mimo něj odvést co nejlepší práci. Dávám si ty nejdůležitější cíle, chci bojovat o vítězství a dobré výsledky. Pokud se necháte rozptýlit, nejste schopni svou práci odvádět tak, jak máte. Na sezónu jsme připraveni, ale těžko říct, jak si stojíme v porovnání s ostatními. O rozložení sil se přesvědčíme až v době, kdy všichni pojedeme s malým množstvím paliva a na měkkých pneumatikách. A to bude až při kvalifikaci v Melbourne. Je pravdou, že některé týmy vypadají silně. Red Bull je opět nahoře, ale v tomto týdnu překvapil také Sauber a Williams," prohlásil Massa.

Massa letos u Ferrari stráví již svou sedmou sezonu. Z nich nejúspěšnější byl rok 2008, kdy jen těsně prohrál boj o titul s Lewisem Hamiltonem. V posledních dvou letech byl ovšem ve stínu Fernanda Alonsa, který zapracoval na své pozici jedničky Ferrari.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint