Hlavní obsah

Šéf formule 1 odepsal GP Británie, pořadatelé se nevzdávají

LONDÝN

Promotér seriálu mistrovství světa formule 1 Bernie Ecclestone definitivně odepsal Velkou cenu Británie. Podle něj se pořadatelé nedokázali dohodnout s vedením F1 na nové smlouvě a jednání zkrachovala. Závod na okruhu v Silverstonu přitom patří mezi tradiční, v programu by chyběl vůbec poprvé v historii. I proto se organizátoři ještě nechtějí vzdát.

Foto: internet

Šéf formule 1 Bernie Ecclestone

Článek

Hlavním bodem, na němž ztroskotala snaha dosáhnout podpisu smlouvy, je kromě délky kontraktu částka, kterou organizátoři za právo uspořádat závod zaplatí. Představy šéfa seriálu a pořadatelů se prý lišily zhruba o pět miliónů dolarů.

Zatímco bývalý mistr světa Jackie Stewart, šéf organizace vlastnící okruh v Silverstonu, je přes zklamání optimistický a doufá, že se vše ještě podaří napravit, Ecclestone je rezolutní. "Nebyli jsme schopni dosáhnout dohody a musíme akceptovat konec jednání a naši porážku. Vypadá to, že se GP Británie 2005 určitě konat nebude," řekl v rozhovoru pro britský deník Daily Express.

Podle dnešního stanoviska zástupců pořadatelů se ve čtvrtek vedení organizace sejde a bude se snažit najít cesty, jak Ecclestonovo rozhodnutí ještě zvrátit.

Vedle závodu v Británii se pro příští sezónu vznáší otazník i nad Velkými cenami Francie a San Marina. Obě sice v předběžném kalendáři pro rok 2005 figurují, ale stejně jako závod na britských ostrovech dosud nemají podepsanou smlouvu s vedením formule jedna.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články