Hlavní obsah

Velké ceny Francie a Británie zachráněny

LONDÝN

Fanoušci ve Francii i v Británii se mohou v příštím roce těšit na závody formule jedna. Navzdory hrozbám, že budou obě tradiční Velké ceny vyřazeny z kalendáře, se zástupci devíti stájí dohodli s šéfem seriálu Berniem Ecclestonem na jejich záchraně.

Foto: Hoch Zwei

I v příští sezóně MS formule 1 by se měli piloti objevit na okruzích v Silverstonu a Magny Cours.

Článek

Zatím neoficiální informaci, kterou musí potvrdit Mezinárodní automobilová federace FIA, sdělil novinářům po úterním jednání v hotelu Hilton u londýnského letiště Heathrow šéf týmu Minardi Paul Stoddart.

"Dohodli jsme se. Nic už nezabrání tomu, aby se příští rok jelo ve Francii a Británii," řekl Stoddart.

"Věřím, že překážky, které bránily konání závodů v Británii a Francii, díky dnešnímu jednání padly," doplnil šéf stáje McLaren Ron Dennis.

Schůzky se zúčastnili zástupci všech stájí v seriálu nejrychlejších vozů, chyběli jen ti nejbohatší a nejúspěšnější - Ferrari. Ti totiž nesouhlasili s návrhem na poloviční snížení nákladů na testování, na čemž se dnes také jejich devět kolegů společně s Ecclestonem dohodlo.

"Požádali jsme Ferrari, aby se k nám připojili, ale je to dobrovolné. Věřím, že právě tyhle úspory pomohou k tomu, aby se mohly konat Grand Prix v Británii i Francii," dodal Stoddart.

Šéfové stájí se mimo jiné shodli na snížení počtu testovacích dní během sezóny ze stávajících 52 na 24, zatímco původní návrhy počítaly pouze s deseti dny.

Reklama

Související témata: