Hlavní obsah

Williams hledá parťáka k Webberovi

LONDÝN

Kdo doplní v příští sezóně mistrovství světa formule 1 ve stáji Williams Australana Marka Webbera stále není jisté, okruh kandidátů se však zužuje. Prosincové testy ve španělském Jerezu absolvují Anthony Davidson, Nick Heidfeld a stávající testovací jezdec Antonio Pizzonia. Vybere Frank Williams Webberova týmového kolegu z této trojice?

Foto: BMW WilliamsF1/BMW AG

Složení jezdecké dvojice týmu Williams pro rok 2005 je dosud nejisté.

Článek

První testy v týmu Williams si odbyde na konci listopadu i Webber. "Mark je jezdec s obrovským potenciálem a talentem, který - jak doufám - beze zbytku využije," nechal se slyšet týmový boss Frank Williams. "Je houževnatý, odhodlaný a silně motivovaný. To jsou vlastnosti, kterých jsme si v týmu vždy cenili," řekl.

Podle Williamse tým potřebuje jezdce, jenž zůstává nohama na zemi a který se dokáže povznést nad případné neúspěchy. "Mark je přesně ten typ člověka. Jsem opravdu rád, že kývl na naši nabídku," dodal.

Williams má jasnou představu, jaký by měl být budoucí Webberův parťák. "Potřebujeme zkušeného jezdce, který je dostatečně rychlý. Musí být inteligentní, šikovný a nesmí se bát tvrdé dřiny," vypočítal šéf britské stáje.

:. ANKETA
Kdo bude v příští sezóně závodit ve stáji Williams po boku Marka Webbera? Hlasujte v anketě na konci článku.

O šancích nemluví

Kdo australského pilota v týmu doplní, ale zatím není vůbec jisté. Brazilec Pizzonia, jenž letos zaskakoval za zraněného Ralfa Schumachera, se v Jerezu představí 1. prosince.

O pět dní později usedne za volant vozu Williams letošní testovací jezdec stáje BAR Anthony Davidson z Velké Británie, který o sobě pravidelně dával vědět při volných trénincích. Na něj pak 9. prosince naváže ostřílený Němec Nick Heidfeld, jenž letos hájil barvy týmu Jordan.

Williams o šancích jednotlivých kandidátů zarytě mlčí a zatím nehodlá hovořit ani o příští sezóně. "Počkejme si na Velkou cenu Austrálie a pak se bavme o vyhlídkách pro sezónu 2005," uzavřel.

Tým Williams staví kompletně nový tým po odchodu Juana Pabla Montoyi do McLarenu a Ralfa Schumachera do Toyoty. V letošní sezóně stáj obsadila v Poháru konstrukétrů čtvrté místo, Montoya skončil v šampionátu jezdců pátý, Schumacher ml. o čtyři příčky za ním.

Reklama

Související témata: