Hlavní obsah

Head lituje Schumacherova odchodu z Williamsu

LONDÝN

Technický šéf stáje formule 1 Williams Patrick Head připustil, že jej rozhodnutí Ralfa Schumachera posílit v příští sezóně tým Toyota velice mrzí. "Ralfova odchodu skutečně lituji," prohlásil Head na adresu devětadvacetiletého pilota, jenž v britské stáji strávil uplynulých šest let, během nichž absolvoval 95 závodů.

Foto: HOCH ZWEI

Ralf Schumacher (vlevo) s technickým ředitelem stáje Williams Patrickem Headem.

Článek

Německý jezdec v barvách týmu dokázal jednadvacetkrát vystoupit na stupně vítězů, šestkrát dojel na prvním místě a pětkrát vybojoval pole position. Ani spojení silné stáje s talentovaným pilotem ale nevedlo ke splnění snu všech účastníků světového šampionátu a titulu se dohromady nikdy nedočkali. Nejblíž byl Schumacher ml. v letech 2001 a 2002, kdy skončil v konečném pořadí čtvrtý.

"Moc jsme chtěli s Ralfovou pomocí vybojovat mistrovský titul, bohužel se nám to nikdy nepovedlo. Loučení je smutné, ale po šesti letech nastal ten pravý okamžik, aby obě strany začaly hledat nová řešení," prohlásil Head.

V dobrém se stájí Williams loučí i Schumacher. "Byla to dlouhá, ale báječná léta. Opustit po takové době tým je všechno možné, jenom ne jednoduché," řekl.

Stáj sídlící v britském Grove po letošní sezóně opustil i Juan Pablo Montoya, který byl dlouho dopředu domluvený na angažmá s týmem McLaren, a místa zkušené dvojice tak obsadí nové tváře. Kontrakt již podepsal Australan Mark Webber, doplnit by jej měl buď Brazilec Antonio Pizzonia, Němec Nick Heidfeld nebo Anthony Davidson z Velké Británie.

Reklama

Související témata: