Hlavní obsah

Richards věří, že Button bude bojovat o titul

LONDÝN

Odcházející šéf stáje formule 1 BAR Dave Richards doufá, že si Jenson Button rozmyslí svůj záměr přejít po příští sezóně ke stáji Williams. Podle Richardse tomu pomůže vstup Hondy do týmu a také výsledky v nadcházejícím ročníku mistrovství světa. BAR se totiž podle Richardse popere s Ferrari o světový titul.

Foto: Hoch Zwei

Šéf stáje BAR David Richards.

Článek

Button se pokusil letos v létě najít skulinu ve svém kontraktu a pro příští sezónu se dohodl na spolupráci s týmem Franka Williamse. Jeho záměr ale překazilo rozhodnutí arbitráže, podle níž je britský pilot smluvně svázán s BAR i pro příští rok. Button nijak neskrýval, že jednu sezónu ještě vydrží, poté ale jeho přechodu k Williamsu nic nezabrání.

Richards ovšem věří, že poté, co japonská automobilka Honda v pátek koupila menšinový podíl v týmu, Button změní názor. "Skutečně jsem přesvědčen, že svůj záměr přehodnotí. Až zjistí, jaký jsme připravili pro příští rok vůz, nebude jej angažmá v jiném týmu zajímat," prohlásil Richards, jenž bude po vstupu Japonců do stáje nahrazen ve své funkci Nickem Fryem. U týmu ale zůstane do února jako poradce.

:. ANKETA
Věříte, že by stáj BAR mohla v příští sezóně MS formule 1 bojovat o titul? Hlasujte v anketě na konci článku.

"Honda udělala spoustu práce na motoru a šasi nového monopostu vypadá také dobře. Jenson bude řídit nejlepší vůz, v jakém kdy seděl. Bez nadsázky se nebojím tvrdit, že naše celkové vítězství čeká za rohem," dodal Richards.

Honda dodávala stáji motory od roku 2000, v pátek získala v týmu 45procentní podíl, zbytek zůstal společnosti British American Tobacco. Richards post šéfa stáje opustí po třech letech. Letos tým pod jeho vedením dosáhl nejlepších výsledků v historii: Button skončil v šampionátu jezdců na třetím místě, v Poháru konstruktérů BAR vybojoval druhou příčku.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články