Hlavní obsah

Semlbauerův test ve formuli 1 se odkládá

PRAHA

Problémy při jízdách s formulí 3000 prozatím odložily chystané testy Patrika Semlbauera v týmu formule 1 Minardi. Osmadvacetiletý pilot se měl původně ve čtvrtek stát třetím Čechem, který by vyzkoušel jízdu ve formuli 1, nyní není jisté, zda se test uskuteční ještě v letošním roce.

Článek

Osmadvacetiletý Semlbauer testoval v minulém týdnu formuli 3000 týmu Coloni na okruhu v Misanu, kde měl nyní usednout i do minardi. Podle původní dohody měl najezdit se slabším strojem asi 300 kilometrů, skutečnost byla ale jiná.

"Nebyl to plnohodnotný test. Jezdil jsem jen půl dne, navíc na starých pneumatikách. Proto jsme se s panem Colonim dohodli, že před formulí jedna absolvuji ještě jeden plnohodnotný test," vysvětlil Semlbauer.

I přesto, že podle svých slov odjel pouze asi 25 ostrých kol, byl berounský pilot, který se doposud věnoval zejména závodům do vrchu, se svým vystoupením v týmu Coloni spokojen. "Podařilo se mi i splnit limit, který jsme si stanovili," uvedl Semlbauer, jenž měl ale menší problémy s přilbou. Jeho 'vrchařská' se totiž na okruhy nehodí.

Nebude tlačit na pilu

Ke zlepšování časů mu pomohli i týmoví technici a vyhodnocená data, která vždy po odjetí několika kol dostal. "Pomohlo mi to dolaďovat styl jízdy. Viděl jsem například, že před některými zatáčkami brzdím moc brzy," uvedl Semlbauer.

Kdy bude opět testovat formuli 3000, to podle svých slov netuší. Mělo by to ale být ještě letos. "O všem jedná manažer Thomas Frank. Je několik termínů, ale pravděpodobně to bude na jiném okruhu v Itálii," řekl. V závislosti na tomto testu bude upřesněno i datum, kdy usedne do formule jedna.

Semlbauer nicméně už má za sebou i první návštěvu v sídle firmy Minardi, kde mu již začali dělat na míru sedačku, bezpečnostní pásy a pedály. Vzhledem k bezpečnostním podmínkám F1 bude muset navíc mít i novou přilbu s předepsaným ochranným límcem.

Skutečnost, že se termín posouvá a do formule jedna pravděpodobně usedne až v příštím roce, však Semlbauera neznervózňuje. "Šance, že to bude letos, ještě je. Vše se ale domluvilo hodně narychlo, čehož jsem se trochu bál a říkal to i v minulosti. Určitě nebudeme tlačit na pilu. Že se svezu, je dané," uvedl Semlbauer, který by se nové datum měl dozvědět v příštích dnech.

Reklama

Související témata: