Hlavní obsah

Davidson má smůlu, BAR jej k Williamsu nepustí

PRAHA

Plánovaný test jezdce Anthony Davidsona ve stáji Williams, díky němuž by si mohl britský pilot vydobýt místo v týmu pro příští sezónu, se neuskuteční. Tým BAR totiž nedokázal najít společnou řeč s vedením Williamsu ohledně případného kontraktu pětadvacetiletého jezdce a po Jensonu Buttonovi nepustil do stáje Franka Williamse dalšího svého pilota.

Foto: www.anthonydavidson.info

Anthony Davidson za volantem vozu BAR při tréninku na GP Kanady.

Článek

Tým BAR se nebránil, aby Davidson dostal ve Williamsu šanci v roce 2005. Nepřistoupil však na požadavek, aby součástí smlouvy byla i opce pro sezónu 2006.

"Tým BAR má o Anthonyho primární zájem. Proto s ním máme uzavřený dlouhodobý kontrakt. Chtěli jsme, aby získal závodní ostruhy. Dohoda s Williamsem vypadala dobře, ale na opci pro rok 2006 prostě nemůžeme přistoupit," citovala BBC technického šéfa stáje BAR Geoffa Willise.

Podle vedení stáje Williams nebyl požadavek na opci až tak zásadní. "Chtěli jsme, aby zde byla možnost ponechat si Anthonyho v případě, že pro něj BAR nebude mít v roce 2006 místo," uvedl mluvčí týmu.

:. ANKETA
Prosadil by s Anthony Davidson v závodním poli formule 1? Hlasujte v anketě na konci článku.

Zbyli Pizzonia s Heidfeldem

O místo po boku Marka Webbera se tak u Williamsu poperou zřejmě již jen Brazilec Antonio Pizzonia a Nick Heidfeld z Německa. Pizzonia tento týden testuje s týmem na okruhu v Barceloně, Heidfelda čeká zkouška v prosinci. Větší naděje se obecně dávají čtyřiadvacetiletému Brazilci.

Davidson tak zůstane i v příští sezóně 'jen' testovacím jezdcem v týmu BAR, kde působí od roku 2001. Stájový kolega Jensona Buttona a Takumy Sata na sebe letos pravidelně upozorňoval při pátečních volných trénincích, v nichž dosahoval nejrychlejších časů a byl rovnocenným soupeřem i pro Michaela Schumachera.

BAR se letos přel s Williamsem o angažmá Jensona Buttona, který prožil nejlepší sezónu v kariéře. Britský pilot se domluvil na kontraktu s Williamsem, přitom byl ale i pro příští rok smluvně vázán k týmu BAR. Spor nakonec vyřešila arbitráž, která dala za pravdu Buttonovu stávajícímu zaměstnavateli.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint