Hlavní obsah

Ferrari zahájí sezónu se starým monopostem

MILÁN

Suverénní vládce posledních let mistrovství světa, stáj Ferrari začne příští sezónu s upravenou verzí letošního vozu. Model určený pro rok 2005 tým, který dominuje Poháru konstruktérů nepřetržitě už šest let, podle šéfkonstruktéra Roryho Byrnea nasadí ve třetím nebo pátém závodě.

Foto: HOCH ZWEI

Piloti stáje Ferrari - Michael Schumacher a Rubens Barrichello - letos triumfovali v patnácti z osmnácti závodů MS formule 1.

Článek

Ferrari by mělo mít nový monopost připravený do konce února, ale chce si ponechat čas na jeho doladění. "Mohli bychom s ním vyjít na světlo hned v prvním závodě roku 2005, ale nebudeme spěchat. Chceme se hlouběji ponořit do výzkumu a vývoje, takže ve chvíli debutu bude téměř dokonalý," uvedl Byrne v rozhovoru pro italský deník Gazzetta dello Sport.

Nová sezóna začne 6. března příštího roku Velkou cenou Austrálie v Melbourne, kde jezdci Ferrari pojedou ještě ve starém monopostu. "Bude to přechodná verze auta pro rok 2004, do níž se budeme snažit zapracovat aerodynamické prvky nového modelu," vysvětlil jihoafrický konstruktér.

Ten je přesvědčen, že se nový vůz Ferrari dokáže vyrovnat tomu letošnímu. V jeho kokpitu si Němec Michael Schumacher dojel pro sedmý titul mistra světa a společně s Brazilcem Rubensem Barrichellem triumfoval v patnácti z osmnácti závodů. "Nové auto bude velkým krokem kupředu, ale jeho úspěch závisí i na práci našich soupeřů," prohlásil.

Reklama

Související témata: