Hlavní obsah

O druhé místo v Red Bullu se utkají Klien a Liuzzi

Sestava pilotů stáje formule 1 Red Bull je kompletní. Vedle Skota Davida Coultharda, který podepsal roční smlouvu již před Vánocemi a bude pro závody mistrovství světa týmovou jedničkou, nabídku na působení v nové stáji přijali také Rakušan Christian Klien a vítěz mezinárodního šampionátu formule 3000 Vitantonio Liuzzi z Itálie. Ti se během testování utkají o druhé volné místo pro šampionát.

Foto: www.jaguar-racing.com

Christian Klien (vpravo) věří, že prosadí i ve stájí Red Bull, nástupci Jaguaru.

Článek

Klien i Liuzzi podepsali smlouvu na jeden rok s možností dalšího prodloužení. Zatím ale není jasné, který z těchto dvou pilotů usedne do kokpitu v první letošní Velké ceně, která se pojede 6. března v Melbourne. Red Bull totiž oba nové členy týmu angažoval jako testovací a závodní jezdce.

Jistou účast v závodech má jen Coulthard, o druhém pilotovi má stáj rozhodnout až po několik týdnů trvajících testech. "Jsem si jistý, že po nadcházejících testech budu v Melbourne vedle Coultharda startovat já," řekl sebevědomě Klien, který v uplynulé sezoně jezdil za stál Jaguar, jejíž nástupcem se stal právě Red Bull.

Reklama

Související témata: