Hlavní obsah

V Barceloně vyjel nový BAR, který má vítězit

Vicemistr loňského Poháru konstruktérů, stáj BAR představila v neděli na okruhu v Montmeló nedaleko Barcelony nový vůz pro nadcházející sezónu. Monopost s označením BAR Honda 007 má v roce 2005 vyhrávat dílčí závody mistrovství světa, do dvou let chce tým vyhrát mistrovství světa.

Článek

"Už aby to začalo, nemohu se dočkat. Nevyhrajeme-li žádný závod, budeme zklamaní," uvedl v katalánské metropoli Jenson Button. V minulé sezóně stál desetkrát na stupních vítězů a v konečném pořadí skončil třetí za nepřemožitelnými piloty stáje Ferrari Michaelem Schumacherem a Rubensem Barrichellem.

Pro úspěch BAR chce udělat vše, třebaže už měl vloni bez vědomí nadřízených namířeno k Williamsu a o jeho setrvání u dosavadního zaměstnavatele rozhodla až zvláštní komise.

BAR byl především díky němu černým koněm sezóny 2004 a obsadil druhé místo v Poháru konstruktérů. Letos bude muset potvrdit, že to nebyla náhoda.

Hlavním cílem vyhrávat závody

"Rok 2005 bude nesmírně důležitý. Musíme ukázat, že jsme stabilně špičkový tým, který je schopný bojovat s Ferrari, Williamsem a McLarenem o pódium," řekl Button. Spolu s ním bude stejně jako vloni hájit bílo-černé barvy Japonec Takuma Sato.

"Budeme-li znovu druzí v Poháru konstruktérů, ale opět bez vítězného závodu, nebudeme moci vyhodnotit rok jako úspěšný," uvedl v souladu s Buttonovými názory Nick Fry, který se nově postavil do čela týmu namísto Davida Richardse.

Ten ve funkci skončil poté, co v týmu získala podíl 45 procent automobilka Honda. "Vloni tým zaznamenal pokrok. Chceme brzy vyhrát titul a k tomu je potřeba udělat další krok, tedy vyhrávat závody," dodal Fry.

Reklama

Související témata: