Hlavní obsah

Schumacher na dovolené rychlost neztratil

BARCELONA

Zimní dovolená před startem mistrovství světa formule 1 jednou musí skončit i největším hvězdám v seriálu, a tak i Michaela Schumachera čekal v úterý návrat do práce. Německý jezdec, která na začátku ledna oslavil šestatřicáté narozeniny, od úterý testuje spolu se stájí Ferrari na Katalánském okruhu u Barcelony.

Foto: Hoch Zwei

Michael Schumacher se chystá na okruh.

Článek

Schumacher se posadil do monopostu Ferrari poprvé od Velké ceny Brazílie, kterou loni v říjnu vyvrcholil světový šampionát. Vítěz třinácti závodů minulé sezóny jezdil s loňským vozem bez úprav, protože trať byla v úterý hodně kluzká a tým proto soustředil pozornost na práci s pneumatikami.

Fenomenální jezdec i přesto zajel na zbrusu novém povrchu Katalánského okruhu nejrychlejší čas dne, byť za traťovým maximem Takumy Sata ze stáje BAR zaostal o víc než sekundu. Jezdcům z ostatních týmů ale nadělil víc než dvě sekundy.

Ze Schumachera vyzařovala po návratu do kokpitu spokojenost. "Vrátit se zpátky na trať je vždycky úžasné, letošní rok nevyjímaje. Měl jsem za volantem parádní pocit," uvedl držitel většiny rekordů ve formuli 1.

V úterý večer jej pak čekalo setkání s ostatními členy stáje. "Dlouho jsme se s chlapci neviděli, tak jsme se sešli u večeře," doplnil Schumacher, který se k týmu připojil po pondělní audienci u papeže Jana Pavla II.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace