Hlavní obsah

Enge nejrychlejší při testech v Homesteadu

Úspěšně vstoupil do svého nového angažmá v zámořské Indy Racing League Tomáš Enge. Nováček v týmu Panther Racing, který teprve v úterý podepsal smlouvu, od středy testuje na okruhu Homestead v Miami a hned v úvodu na sebe upozornil nejrychlejším časem. "Je to jen testování, ale pocity jsou skvělé," hlásí z prosluněné Floridy liberecký rodák.

Foto: BPA sport marketing

Tomáš Enge při testech na okruhu Homestead v Miami

Článek

Homestead je pro testování jako stvořený, nabízí totiž jak okruh, tak ovál. Ve středu a ve čtvrtek týmy zkoušely vozy na okruhu, po pátečním novinářském dni pak přijde v sobotu na řadu oválové nastavení.

Osmadvacetiletý Enge v první části středečního testu dokázal zajet okruh vůbec nejrychleji ze všech jednadvaceti jezdců, v celkovém pořadí dne pak časem 1:11,592 min. figuroval na 11. místě. Ve čtvrtek si v celkovém pořadí ještě o dvě místa polepšil. Engeho týmový kolega Tomas Scheckter si zajistil desátou, resp. dvanáctou příčku.

"Je to jen testování, ale pocity jsou skvělé. Není to tím, že vůz je rychlý, ale tím, jak mě lidé přivítali a přijali do týmu," podělil se Enge o své první zkušenosti.

Za oceánem nyní dohání testovací manko, které vzniklo pozdějším podpisem smlouvy. "Škoda, že jsem před Vánocemi nemohl testovat jako naši soupeři. Na druhou stranu se na klasických okruzích jedou jen tři závody v sezóně a hlavní pozornost se soustředí na ovály," uvedl Enge.

Reklama