Hlavní obsah

Red Bull chce pravidelně bodovat

Další z monopostů formule 1 pro letošní sezónu spatřil světlo světa v pondělí ve španělském Jerezu. Svou novinku představil nováček v seriálu mistrovství světa, stáj Red Bull, která na konci minulého roku převzala tým Jaguar. Šéf stáje Christian Horner věří, že vůz s označením RB1 by mohl pravidelně bodovat.

Foto: HOCH ZWEI

Pilot týmu Red Bull Vitantonio Liuzzi (vlevo)

Článek

Red Bull neměl jednoduchou pozici, protože vývoj monopostu přerušila změna vlastníka. Podle prvních reakcí Hornera se ale zdá, že Jaguar nezanechal svému nástupci špatné dědictví.

"Pondělní program zahrnoval především prezentaci, nakonec zbyl ale čas i na pár zkušebních kol. Vůz se na mokré trati choval nad očekávání dobře, naši předchůdci odvedli kus dobré práce," nechal se slyšet Horner.

"Velkou neznámou zůstává životnost motoru, který bude muset vydržet dva závodní víkendy. Pokud ale vše půjde hladce, očekávám, že bychom mohli pravidelně dojíždět pro body," dodal Horner, který před měsícem nahradil ve vedení týmu Davida Pitchfortha a Tonyho Purnella.

Z hlediska stáje zatím stále není jasné, kdo bude tvořit jezdeckou dvojici. Ex-pilot McLarenu David Coulthard je potvrzen jako jednička týmu, jeho kolega vzejde z dvojice Christian Klien - Vitantonio Liuzzi. Oba mladí jezdci mají v týmu smlouvu, kdo nakonec obsadí druhý post, vedení rozhodne příští týden po testech ve Španělsku.

Horner nehodlal o šancích mladíků spekulovat. "Christian má výhodu jednoleté zkušenosti ve formuli 1, Vitantonio zase suverénně ovládl loňskou formuli 3000. Oba jsou perspektivní," uvedl pouze.

Red Bull RB1
MotorCosworth TJ2005 V10, obsah 2998 ccm
Převodovkasedmistupňová
PneumatikyMichelin

Reklama

Související témata: