Hlavní obsah

Ralf Schumacher: Letos bratr titul neuhájí

LONDÝN

Michael Schumacher bude v letošním ročníku mistrovství světa formule 1 útočit v barvách týmu Ferrari na osmý mistrovský titul, resp. šestý v řadě. Podle mladšího bratra šestatřicetileté legendy Ralfa ale propukne mistrovská radost v nadcházející sezóně jinde než v italské Scuderii - buď v týmu Renault nebo McLaren.

Foto: HOCH ZWEI

Ralf Schumacher

Článek

Ferrari při předsezónních testech zaostává za konkurencí, při posledním dostaveníčku ve španělském Jerezu se pilotům rudých vozů nepodařilo ani jednou zajet nejlepší čas dne. Jezdci McLarenu a Renaultu se proti tomu předháněli v nejrychlejších kolech.

Michael Schumacher již před časem prohlásil, že výsledky testů o šancích jednotlivých stájí mnoho nenapoví. Ralf je naopak přesvědčen, že zkušební jízdy říkají víc, než by mohlo být jeho bratrovi příjemné.

Renault silnější než McLaren

"Je poměrně jasné, že dominance přešla na stranu Renaultu a McLarenu. Britský tým mírně ztrácí, ale pořád je před Ferrari. Za stáj z Maranella pak výkonnostně spadají týmy Williams, BAR a naše Toyota," prohlásil devětadvacetiletý jezdec v rozhovoru pro britský motoristický magazín Autosport.

Právě na souboje s jezdci Williamsu a týmu BAR se německý pilot nejvíc chystá. "Věřím, že v polovině sezóny bychom mohli uzavírat nejlepší pětku. A pokud nám bude přát štěstí, měli bychom se v letošní sezóně dostat i na pódium," uzavřel Schumacher ml.

:. ANKETA
Obhájí Michael Schumacher v letošní sezóně titul mistra světa? Hlasujte v anketě na konci článku.

Tým Ferrari, který ze silných stájí jako jediný obouvá pneumatiky Bridgestone, neměl při testech příliš valné výsledky ani před loňskou sezónou. Hned při prvním podniku v Austrálii ale jak M. Schumacher, tak Rubens Barrichello ukázali všem záda a bodová žeň mistrovské stáje odstartovala v šíleném tempu.

Schumacher vyhrál suverénně třináct závodů z osmnácti, dvě vítězství přidal Barrichello. Tým se mohl s předstihem radovat ze zisku Poháru konstruktérů, a německý jezdec vybojoval rekordní sedmý titul mistra.

Reklama

Související témata: